「黃道十二宮」處女係咪最強?

836 回覆
65 Like 8 Dislike
題外話,明明LC好多人實力係比正傳勁太多但冇人屌過手代木亂鳩咁黎 例如阿釋開天舞寶輪一野奪哂七感唔洗慢慢黎,最尾連第八感都奪到。童虎有神血實力大增,水瓶單挑阿特蘭帝斯勢力,獅子單挑神血拉達出到AE同十二絕嘯,阿普特洛斯一下銀河星爆炸死時間神,巨蟹封印死亡神,雙魚攬炒米諾斯,金牛打泰坦神族。冇人屌過佢地吹得大,只有人覺得寫得好睇。
真心一問,呢套野有冇咩缺點

其實無吹大,大部分其實你都睇得出佢地嘅實力同敵人都係有差距,只不過佢地係用自己條命黎一換一,就算最勁嘅雙子打時間神其實都係比佢屈

睇外傳反而覺得敵人勁過LC正傳登場既人,尤其係天蠍同白羊外傳

白羊都係打時間神
雙子>處女>all
雙子>處女>all

如果雙子有2套甲你話幾好
雙子>處女>all

有,但係就一件聖衣同埋一件冥衣!
雙子>處女>all

有,但係就一件聖衣同埋一件冥衣!

如果有2個黃金雙子,唔駛打得咁辛苦
係咪得我覺得金牛係最撚廢
其實有冇人知道LC唔係正史嚟
所以有好多bug ,例如上幾十次聖戰都冇Lc處女座嘅佛珠但都殺到班冥鬥士
真正正史先代黃金聖鬥士係《大聖戰史》有提及

利申 Lc好睇好多
lm先
LC雙魚要一換一先贏到米諾斯係因為係打之前已經有班卒套到雙魚兩招技出黎姐。相信如果一開始米諾斯咩都唔知就咁開打都唔會打得咁輕鬆,雙魚雙魚都唔一定要打到咁狼狽。
其實有冇人知道LC唔係正史嚟
所以有好多bug ,例如上幾十次聖戰都冇Lc處女座嘅佛珠但都殺到班冥鬥士
真正正史先代黃金聖鬥士係《大聖戰史》有提及

利申 Lc好睇好多

佛珠bug上面講左,LC開始冇處女座就打唔贏,但LC好睇好多,各方面做得好,外傳更甚
LC戰力最廢一定係白羊屌你幫雙魚差啲自己都死埋

但佢外傳個時已經痴Q左線
挑贏天馬老豆

不過佢又比其他人多14年時間先可以咁

挑贏天馬老豆

呢一戰足夠佢挑戰雙子處女獅子,天馬老豆根本係LC既黑幕黎
處女應該係最屈機

挑贏天馬老豆

但係有講當時天馬老豆已經係大弱化左
好難直接比較
點解個個都排LC雙子同處女會>獅子
我覺得獅子先係最勁果個
處女雖然第八感 但LC入邊有幾個都第八感
雙子戰績好 但都只係個人實力特別勁

但獅子係一個人出到三個人先用到既AE
雖然威力可能縮水
但我覺得做到正常人做唔到既野所以佢先係最勁

我自己會排 獅子>雙子=射手=處女>其他打和>白羊=童虎

挑贏天馬老豆

好難直接比較

不如話佢呢14年進步好多,杳馬都估唔到啦佢勁左咁多
我覺得獅子先係最勁果個

雖然威力可能縮水

處女應該係第八感頂峰
按照大聖戰史講 神原本係人,只係達到第九感
所以點解處女係最接近神嘅人
我覺得獅子先係最勁果個

雖然威力可能縮水

雙子弑神,處女整念珠封不死冥鬥士,獅子最多都只係殺神血拉達 唔係話佢唔勁,只係冇左處女,你用自己條命一換一係冇意思 雙子直程打到天馬老豆都要叫佢惡魔,半人半神既佢比處女佛珠封印14年先走得出黎 就算佢冇死,其他人都一齊進步架姐
不如咁講,雙子處女早就封左頂,獅子就有好大潛力再進步,但雙子處女個頂太高
獅子家族一門三傑,三個都覺醒到第八感,獅子老豆直程係bug,重病都可以秒殺出全力既西緒佛斯。但處女只係冥想已經可以自由出入冥界同現世,唔受冥界法則干涉,直接將靈魂輪迴冇得翻生,未有佛珠封印都冇問題

挑贏天馬老豆

好難直接比較

其實我睇完之後真係懷疑佢響正傳點樣比撒卡做低

挑贏天馬老豆

好難直接比較

其實我睇完之後真係懷疑佢響正傳點樣比撒卡做低

所以正傳沙加係冇得同撒卡比
教皇個位亦都唔到佢去爭
其實童虎係lc都唔算差ja 我記得有兩個情景
係雙子出場前同最後打 其實表現唔差嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞