PS5 機主討論區 (87)Slim / Portal / Pulse Explore / Elite 行貨未有期

1001 回覆
6 Like 11 Dislike

之前Amazon pre order意粉 德國都任買
我都係睇Reddit見啲澳洲仔都係咁買
早買早玩俾嗰3舊水運費都仲平過香港啲水貨
我睇過43寸應該係唯一選擇有120Hz
不過唔知實際效果如何所入黎問下有冇用家分享
我都係駁Mon 用
揀個mon 有3.5mm jack 嘅 再line out 比平時電腦個啲speaker 就得
我個speaker 好細聲
有冇好推介
我鳩買Logitech 個啲炸
本身電腦用開
我用緊48吋 a90k
Oled個感覺真係超正
Nat 3 係連接唔到,通常係經過兩隻或以上router 先出街 , 或者router 本身唔夠穩定,本身個onu 有router 功能?
YouTube 睇下Logitech g560 ,用usb 連ps5, 都幾夠聲
會唔會反光?
而家用緊果部sony好似5,6年前買kdxxxx
冇120打ps4 pro隻眼其實有d辛苦
唔知轉左120會唔會唔同晒
同埋背光反光要拉窗簾玩
ps4pro連60都冇
買120hz mon都冇係用嫁喎
我個router 型號係 Nighthawk M6 Pro (MR6450)

我都係另外買咗張無限上網嘅sim card 插入去

但好似點set都整唔到Nat 2

冇反光呀
用完Oled真係返唔到轉頭
睇Netflix 都一流
Netgear 同ps5 好似唔係好夾 以前係Reddit 睇過幾個型號都出事,鬼佬問晒全部support都係冇辦法解決

仲諗住靠佢 出街都玩到portal
Netgear苦主
1000mb寬頻但ps5 download speed限死左我得100mb
我download speed又冇事
係唔知點解會變咗Nat3
想改返2 應該都整唔到
ps5玩call of duty fps
邊個mon好?
1)MSI Optix G251F 冇speaker 1ms 165Hz RAPID IPS pannel
2)Acer XV240YM3bmiiprx有speaker 2W 2W 0.5ms 180hz

值吾值為speaker 揀Acer.
個RAPID IPS pannel有冇用?

有勞🙏
睇返我應該都係買A90k
不過係42寸,細而家果部一寸
哩個尺寸應該冇其他選擇
去鋪頭比較吓oled隻色先
價錢係貴少少 不過真係靚
己經後悔緊無買OLED TV
PS5舊貨係咪未清曬

聖誕檔期都黎緊
咁耐都未有sliM
用緊55a95k
FF16雖然game play麻麻地,但HDR效果癲到一個點
畫質上真係次世代遊戲
唔關事,香港罪大根本冇權 幾時俾貨你係日本同美國班高層決定,歐洲都係11月尾先有得賣(美日11月頭開賣)
ff16個特效配HDR OLED真係痴晒線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞