PS5 機主討論區 (87)Slim / Portal / Pulse Explore / Elite 行貨未有期

1001 回覆
6 Like 11 Dislike

唔該晒巴打
係一樣操作,而且一撳portal 個power wake 掣已經會即時叫醒部ps5
係咪換條3腳電線就可以直接用?有無特別野要set? 自動用返港服?
有冇師兄用緊Corsair MP600 PRO LPX 2TB? 我見美馬做緊USD$110想入返條來比PS5用
一條8字頭3腳線就ok ,只需login 自己個psn 就得,account 係港伏咪自動login 港psn。而家可以直接用ps app QR code sign in 。
部portal用type c藍牙接收器連耳機有無得諗
我岩岩訂左 但都煩惱緊耳機問題

想平時呢入房玩 但又唔想買咁大個耳機 但又無藍芽駁AirPod
如果告得入 係咪以後唔使再有平台呢樣嘢?
又係30% 既問題,到底有幾咁乞衣
想問有冇人起ps5 訂閱左appletv+ ?
好似有3係月免費?
USB c 唔得,返而3.5mm 藍牙ok
想問下日本版portal洗唔洗改wifi setting??見有啲師兄話要改先用到Wi-Fi 5g
睇你個channel set 幾多,有部分用唔到,set 返140 以下應該ok
有無巴打入咗手ps portal
遇到奇怪野,本身屋企個ps5連住個電腦mon 行HDMI ,
另外部Mac就用DP 連住同一個mon
我用ps portal 玩嘅時候,如果個mon 係HDMI ,即係個mon show 緊PS5畫面的話 ,部PS PORTAL 係好順嘅!
但我轉去DP 即mac畫面嘅時候,部ps portal 會lag到玩唔到,完全諗唔到點解會咁?咁如果我要開住個PS5畫面先唔lag嘅,咁我買ps portal 黎做乜
英國買正價要£199
而家炒到£300
我諗都要等多排先買到
外國有類似問題,應該係software bug, 要等update 解決試下掹咗ps5 HDMI 先

俾個參考你

https://www.reddit.com/r/remoteplay/s/cW1CzsR24B
幾重?
點寄倉?
運返嚟順唔順利?
日版機行到220v?
宜家啲遊戲機國際電壓
Thanks, 年尾去日本見到買返部先(如果仲未有行)
連包裝4kg左右
hand carry 上機
如果想試寄倉要拎手制出黎hand carry
個制有電,不過最好成部人手托上機啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞