【異能正傳】【契弟】源界神話—異軍崛起(3)

1001 回覆
62 Like 3 Dislike
真係清蒸

btw我唔係死神,係廚神

喺嘅廚神
沬沬睇到都心旭旭
好想落場玩埋一份

其實我來推文咖
其實沬沬見啲女角色死得淒美都覺得好正意境好靚,有冇啲淒美嘅鏡頭俾沬沬做下

咁我又唔會比你死喎

仲唔係三虎

Btw,研希巴傷口灑鹽加芝士呢幕其實好恐怖

其實小研希貼錯位,岩鹽芝士通常整「奶蓋」

btw有薑又有魚,一於清蒸啦

媽啊
佢癡線桇

同我一樣玩變形
雖然係密友,都唔洗咁下嘛

人地唔洗外物發動
人比人......夠變態,有父蔭 同天才嘅夢生巴一樣喺人生勝利者

我都唔係勝利組姐,我自閉

自閉都有囡,仲唔喺完勝?
真係清蒸

btw我唔係死神,係廚神

無問題
唔知我幾時出場呢

衝巴講多次角色特性畀契弟知
契弟一直記得要加你仲有幾個巴打絲打

Um
之前講就係可能本身係奸既果邊之後發現d野去左墳果邊
平時做咩都柒柒下咁
一認真既時候能力唔差
擅長收料

當然路飛巴你有其他人物技能都唔緊要

媽啊
佢癡線桇

同我一樣玩變形

人地唔洗外物發動
人比人......夠變態,有父蔭 同天才嘅夢生巴一樣喺人生勝利者

咪係 自閉到有沫姐對你投懷送抱、初吻又俾埋你、連隻豬都送埋俾你
唔係勝利組 咁係乜野!

媽啊
佢癡線桇

同我一樣玩變形

人地唔洗外物發動

咪係 自閉到有沫姐對你投懷送抱、初吻又俾埋你、連隻豬都送埋俾你
唔係勝利組 咁係乜野!

啱啊,我咁有型都仲要同人爭
沬沬睇到都心旭旭
好想落場玩埋一份

其實我來推文咖
其實沬沬見啲女角色死得淒美都覺得好正意境好靚,有冇啲淒美嘅鏡頭俾沬沬做下

競技賽入面未有畀你表演嘅機會,不過.....

睇黎即將同夢生有一場大戰

媽啊
佢癡線桇

同我一樣玩變形

人地唔洗外物發動

唔係勝利組 咁係乜野!

我玩手撕雞咋
第十四章 陰謀

「只要蔣悅一死,蔣家不過是紙紮老虎。我要的是........聯-盟。」

身為競技旁證的姜橋跟參賽隊伍的酷刑魔大打出手,是要塞中的眾人猜不到的事。當激戰落幕,觀眾席上的拍賣會參加者不禁嘩然,場面熱鬧得很,混亂一直維持了一段時間才平息下來。

源門四傑的實力自然不容小覷,可是這群人怎也想不到,一直寂寂無聞的具象源族二少爺居然跟四傑的姜橋勢均力敵。有人跌破眼鏡,有人暗嘆具象源族的前家主陳定一隱忍多年,果然藏得夠深啊!

不鳴則已,一鳴驚人 。

對於這個平手的戰果,蔣家兩位少爺倒是笑呵呵,心裡樂得開花。作為精明的商人,他們故能洞悉先機,在姜橋快要趕至酷刑魔位置時,便開出一盤賭局,任由在場者自由參與,說是為大家助慶。

姜橋勝 1: 2
陳研希勝 1: 5.5
平局 1: 30

因為源門四傑名聲響亮,不消兩分鐘,押在大熱姜橋身上的賭注已達十三億。當然,想著趁機搏一把的人也大有人在,賭陳研希會勝出的也有接近五億。也許盤口開得奇怪,除了沈夢生本人押下一千萬外,倒沒有人相信會平局出現。

參加者不知道的是.......

「夢生大哥,你開完盤,自己落注,好似唔啱規矩啊。而且啊,」當時蔣滔如此嘀咕道。

「規矩好麻煩,我討厭規矩。放心,我計算好,你地一定有賺。」

「………」 媽啊,這算是怎樣的解釋!

樂若沫露出一抹笑容:「滔仔,如果沈夢生要輸死你地,就開大一啲啦。佢對你地好好啊,嘿嘿。」她對沈夢生問道:「喔,你賭成千萬源幣,有信心會平局嗎?」

「我話隨意賭,你信唔信?愚蠢。」

「哼。不過呢,都喺呢幾個月晌海盜身上搶返來嘅收獲,輸咗就罷。吖,當畀零用錢佢兩兄弟用囉,嘿嘿。」樂若沫發出銀鈴般的輕笑聲。

「嗯,送。」沈夢生難得地點頭同意。

這對在海上闖蕩數月,把海盜殺怕的男女互望一眼,不約而同瞥看被晾在一邊的蔣家兄弟,異口同聲教誨道:「人地送禮物畀你地,你地要講咩?」

「多謝,沈大哥樂大姐。」蔣海苦著臉,按下心不甘情不願的弟弟頭顱說道。

「多謝,嗚嗚。」守財奴蔣滔已經開始淚崩了。

他們兄弟二人心裡補充一句.......媽啊,真的天作之合的奇葩啊!我兩兄弟不答應你們,難道不怕像之前的海盜那樣,脫光光在大海玩疊羅漢嗎? 不過,他們只要想想而已,對這對幫忙找到毒醫回來的男女,他們早已心悅誠服。

無論如何,他們最後還是皆大歡喜收場。扣減沈夢生和樂若沫從中賺的三億源幣,蔣家兄弟不足半小時便賺個十億,總算是一個好開始了。
夢生
咁就十個億
咁就十個億

賺埋賺埋都唔夠陰陽巴呢個大花筒揮霍
夢生

夢生同沫沫好溫馨
財神幾時可以出現呀,見到廚神玩得好開心呀
夢生

夢生同沫沫好溫馨

夢生有錢又有沬
夢生

夢生同沫沫好溫馨

夢生有錢又有沬沬

人生勝利組
咁就十個億

賺埋賺埋都唔夠陰陽巴呢個大花筒揮霍

我都係好彩姐,多謝中出巴
希望之後,沫姐唔好有咩事啦,因為我怕中出巴會寫到沫姐出事,一改我自閉嘅性格,到時真係淒美喇

媽啊
佢癡線桇

同我一樣玩變形

人地唔洗外物發動

唔係勝利組 咁係乜野!

我玩手撕雞咋

你嘅菜式,令人滴汗喎,妍希巴,今次仲手撕(雞)添

媽啊
佢癡線桇

同我一樣玩變形

人地唔洗外物發動

唔係勝利組 咁係乜野!

我玩手撕雞咋

有冇興趣做片皮鴨

媽啊
佢癡線桇

同我一樣玩變形

人地唔洗外物發動

唔係勝利組 咁係乜野!

我玩手撕雞咋

唔係勝利組 咁係乜野!

我玩手撕雞咋

有冇興趣做片皮鴨

係全新嘅菜式,全新嘅演繹
唔知我幾時出場呢

衝巴講多次角色特性畀契弟知
契弟一直記得要加你仲有幾個巴打絲打

Um
之前講就係可能本身係奸既果邊之後發現d野去左墳果邊
平時做咩都柒柒下咁
一認真既時候能力唔差
擅長收料

當然路飛巴你有其他人物技能都唔緊要

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞