【異能正傳】【契弟】源界神話—異軍崛起(3)

1001 回覆
62 Like 3 Dislike
契弟溫馨提示,呢個月唔好亂出街,唔好周圍望

鬼可以點煮呢

好似蒸蒸佢唔錯?

雪凍做分子料理
契弟溫馨提示,呢個月唔好亂出街,唔好周圍望

巴打又中招?

lm
契弟聽晚再出文

無再中招 都喺嗰一次
留個正評俾中出巴你定定驚,鬼怪嘅野,只要唔好唔尊重佢地,佢地都唔會搞9你,大家和平共處就好
契弟聽晚再出文

無再中招 都喺嗰一次

好啦
威叔好型
夢夢開心咁上一上水

威叔萬歲

Btw 做搞手真係好攰, 無論係即興定早約, 硬係有啲人會唔覆同講話你地定咗先
想點啫你地
夢夢開心咁上一上水

威叔萬歲

Btw 做搞手真係好攰, 無論係即興定早約, 硬係有啲人會唔覆同講話你地定咗先
想點啫你地

我明呀
成班撚樣明明交哂list邊日得閒,之後早兩日再問又全部冇聲氣已讀不回,仆街啦屌哂佢地全部
夢夢開心咁上一上水

威叔萬歲

想點啫你地

我明呀
成班撚樣明明交哂list邊日得閒,之後早兩日再問又全部冇聲氣已讀不回,仆街啦屌哂佢地全部

我明白大家都要番工, 夾個時間啫, 放工覆都ok架我
或者係我太煩, 對唔住啊
小毒毒係唔應該約人出街
夢夢開心咁上一上水

威叔萬歲

想點啫你地

我明呀

小毒毒係唔應該約人出街

毒撚都係約唔到reu
夢夢開心咁上一上水

威叔萬歲

想點啫你地

我明呀

小毒毒係唔應該約人出街

毒撚都係約唔到reu

中學嗰幾個朋友就係咁冇晒
夢夢開心咁上一上水

威叔萬歲

想點啫你地

我明呀

小毒毒係唔應該約人出街

毒撚都係約唔到reu

夢夢開心咁上一上水

威叔萬歲

想點啫你地

我明呀

小毒毒係唔應該約人出街

毒撚都係約唔到reu

我地係故入面相遇啦
夢夢開心咁上一上水

威叔萬歲

想點啫你地

我明呀

小毒毒係唔應該約人出街

毒撚都係約唔到reu

我地係故入面相遇啦

契弟保證今晚夜少少一定有文
返完工
夢夢開心咁上一上水

威叔萬歲

想點啫你地

契弟曾經都喺咁
後來懶得再去搵 樂得清閒
留個正評俾中出巴你定定驚,鬼怪嘅野,只要唔好唔尊重佢地,佢地都唔會搞9你,大家和平共處就好

感激

希望喺咁啦
契弟聽晚再出文

無再中招 都喺嗰一次

Details
契弟聽晚再出文

無再中招 都喺嗰一次

Details

屌 我宜家要杯定驚茶
宜家氣喘中
語無倫次

契弟頭先落附近公園操
最初有隻黑色貓晌度 契弟無理到佢 行開少少操
費事阻到佢

隻貓走嘅時候 契弟已經濕撚曬 (唔撚驚)
點知.....

做做吓掌上壓 (離地彈一彈,拍一下手再落嗰種)
望到隔離有白色濛濛地嘅人影企正我膊頭隔離,即刻失力跌一跌。

轉頭一望—

仆街 !屌!

成個公園一個人都無,契弟當堂嚇到面都青,衫都著唔切就狂奔,跑到去有人嘅地方先敢停低

宜家去便利店買支冰水定定神

(註:如果契弟鳩噏,咩撚都得 )
夢夢開心咁上一上水

威叔萬歲

想點啫你地

契弟曾經都喺咁
後來懶得再去搵 樂得清閒

我依家將自己放番係第一位, 佢要覆就覆, 唔覆就算
出一出文

「達大人,二少,三少。」凌習書對眾人行禮,騰空座位予幾人坐下,向蔣海兄弟交代蔣悅與要塞的近況。蔣悅的怪病倒易辦,畢竟蔣家兩兄弟已把最強的毒醫請過來,相信總有辨法。可是,當凌習書提到商會聯盟的董事時,眉頭不由自主皺成川字型,臉帶難色。

商會聯盟內部大地震!

由於安倍兼直許下的獎勵過於龐大,遭商會聯盟中的反對派的抗議,竟然動議要讓找安倍兼直代任監督的蔣悅負責,否則則脫離聯盟,同時撤出所有資金。當然,這不過是隨意搬出一個爛藉口,讓蔣悅下台而已。

對此,安倍兼直則闊佬懶理,繼續我行我素,來無影去無蹤,彷彿早就猜到有人會為自己善後似的。
「咯咯,我第二回合會再加碼,你地要加油囉。」他如是說。

聽完凌習書的話,蔣海目露罕有的陰戾之色,蔣滔則瞇起眼,抱手冷笑。雖然平日不怎可靠,可是談到蔣家存亡,這兩個人頓時換成另一副模樣,嬉皮笑臉消失無蹤,不謀而合,身上散發出難以言喻的威勢。

「等阿叔隨手設計支雷射炮,一炮轟佢地上太空。」達叔沉聲道。

「麻煩。」

樂若沫挑一挑柳眉,調皮的杏眸剎那間閃過一抹殺機,輕笑道:「海仔,滔仔。邊個敢恰我啲手下,我就搵佢玩囉。希望佢地無咁易爆吧。」

「樂姐,無妨。邊個襯亂乘虛而入,敢耍小聰明對付家姐,就要付上代價。」蔣海語氣中的狠勁顯露無遺,捋鬚再說道:「我兩兄弟雖然並非源者,但對付幾個唯利是圖嘅老不死,總難唔到我地。」

「凌隊長,我記得反對派嗰幾位董事好似主要有飲食集團、有醫院,甚至軍火,人口買賣,各行各業都有吧?兩日內,我要見到搞飲食嘅大規模食物中毒;開醫院嘅醫死人......唔,總之做邊範,死邊範,全—面—打—壓。」

「遵命。」凌習書應道。

一旁蔣滔輕托金絲鏡,冷笑道:「嘿嘿,股價大挫,恐怕佢地今次要出出血囉。做戲做全套,記得順便砸埋蔣家嘅場,免得惹來懷疑。凌隊長,你剛才提過,除咗彈劾大家姐以外,董事提出另一個解決方法,喺幫聯盟賺返流出嘅資金,對嗎?」

「喺,三少。三百億源幣,呢個數目已經超過安倍監督開出嘅獎勵總和,以蔣家現時流動資金,勉強可以應付。」

蔣滔若有所思地應道:「三百億?嘿,邊個話呢筆錢由我地畀?常言道,鳩毛出自人身上-」

「咳,羊毛出自羊身上。」凌習書糾正道。

蔣滔聳一聳肩,續道:「總之呢三百億自然有人會為我地出,嘿。夢生大哥,你計數好叻,對吧?有無辦法計出第一個回合競技,各組隊伍嘅勝率?」

「麻煩。」沈夢生腰間一痛,轉頭一看,卻見樂若沫幽怨地瞪著自己,無奈說道:「不過唔難,我需要一個小時研究。如果我無估錯,你應該想開盤?」

「開盤?」威可羅等人一頭霧水地看向沈夢生和蔣滔。

「無錯。人生本來就喺一場賭搏,就由我蔣滔做莊,為大家開一場賭局。威叔,你經驗豐富。以你老人家觀察所得,呢一場競技之中,邊幾隊暫時最有可能成為第一?」

「一般嘛,應該喺源門四傑嘅文大春同鳳威瓏,畢竟知名度最高吧......不過,威叔我覺得呢一場競技將有暗湧,有幾匹黑馬可能跑出都唔定。」

沈夢生聞言,抬頭凝視光幕,看到一張熟悉的臉。這時候,畫面正播放宮本香織的戰鬥畫面,無形的劍氣隔空把敵人的胳膊齊肩劈斷。他點一點頭,認同威可羅的判斷。

「咁就得啦,嘿。達叔,幫我控制衛星直播,盡量播多啲文大春同鳳威瓏呢兩個風頭躉,加多幾段精彩重播,我要所有在場嘅人都將源幣押晌佢地身上。嘿嘿,危中自有機,我地就賭一舖。結局最後只有兩個,我蔣家畀我地兩兄弟一舖敗晒......又或者蔣家成為真正嘅大贏家。」

光幕上的畫面一轉,換成一張陌生的中年男人臉龐,臉上染滿鮮血,嘴中發出病態的獰笑。他身前的石地擺著一個手腳都沒了,鮮血流遍一地的源僕!

蔣海與蔣滔一愣,不約而同問道:「呢個男人喺?」

威可羅凝重應道:「呢其中一隻黑馬,幻象流源族嘅殺人狂,酷刑魔。」

酷刑魔!
可以一個人一隊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞