鄭PD燒腦綜藝討論區(2) - Netflix 魔鬼的計謀 10/10最終回

1001 回覆
22 Like 2 Dislike
應該會睇到軌道玩underdog煽動 因為泡菜勁論資排輩 佢對住車冇囇優勢
車simple本身個親和力,人格魅力都應該贏軌道狗
邪教啲人全部foul哂就岩嫁啦,希望下一局foul 多啲人
得返 3集仲有咁多人,on99玩乜撚遊戲
同意東載人格魅力係差啲,但東載唔係正因為聽從左想同對家合作先炒粉? 如果佢決定劃地自牢,至少都仲可以生存多round
佢蠢就蠢在揀錯盟友,又做埋啲可疑小動作
錫辰偲源佢地無劃地自牢啦,無論幣數多少一樣比人排儕,呢個定局由第一二round已經比軌道做定左大部分人諗法

佢會死純粹係因為第一round贏左,比軌道mark住,基本上第一日贏左既都死晒,偲源都比佢話絕不入門啦,去到最後無論你咩交際手腕都變晒弱小民族

你講得無錯呀,以存活同贏既層面黎講,好似阿婆呢啲角色係好大機會行到最後,個問題係觀眾睇咩?喺遊戲淨係做棋子角色,定你覺得動物拍賣玩到咁樣好好睇變左為左贏玩爛晒啲遊戲,過分抱團,我同意你個能力排行,但問題係而家過分傾斜,似乎少左好多真係玩遊戲/諗計謀既部分

講真如果有deathmatch可能會好啲,起碼都仲有機會證明自己能力
咁佢都真係訓身去幫聯盟既
賽跑game佢包尾咁濟都仲要幫手drag東載team,動物puzzle又係無理自己組合幫大家砌左先
只可惜軌道根本無同等重視返佢屬於啲要利用就會記起你,但要幫既話要你自己主動R
腦男同佢講話佢劃地自囚個陣,已經太遲救唔翻啦
佢自囚左兩日,之後先想同人合作,當其他人係on9咩

肥仔釋出善意個陣佢reject得咁絕,仲邊有得扭軚?
你諗翻邊兩個人最出力煮死佢?咪呀嬸,肥仔呢兩個
東載唔算冇乜人格魅力啦 至少冇背叛過自己對友
同埋玩咁多場佢冇講過大話 冇唔守承諾
係軌道不斷強調弱者強者
搞二元對立姐
不過槍打出頭鳥
鋒芒畢露一定比人做死
idol 上ED節目真係好難有表現
顧住個形象就好難背叛 下下做工具人咁 就算本身醒既都好難有表現
TG s1 聖圭做得真係好 玩遊戲有效果 又有形象
太後生,唔識心計
好gamer唔代表贏到

等於公司做到嘢嗰個都唔一定升到職
其實我諗東載唔係零善意 只係被剪輯左
勝寛直播講話自己果時冇拎到訓教衫過去
係東載比左一套比佢著
而家等更新等得好辛苦
請問除咗佢哋翻睇嗰三段片,仲有無其他花絮/訪問可以睇?eg. 上面講嘅直播有無得睇返?
嘗試開the genius睇
但太舊太低畫質 啲鏡頭剪接冇緊張感
啲人又唔靚
投入唔到
呢個應該唔關舊事,係你搵個個片源低清
無計 the genius s1成十年前
剪接同化妝都係十年前既技術
遊戲實驗黎,好過有曬劇本咁玩
睇左2集 暫時覺得麻麻地
個1VS1死亡遊戲好ON9
睇咗第一季頭7集已經頂唔順
佢以為自己好撚醒果下先頂唔順
我第一集都睇唔晒
車simple本身嘅強項係可以快速掌握遊戲嘅核心 繼而諗出策略
呢點我覺得軌道可能同車simple差唔多
車simple一唔係團體戰就會失去優勢 (始終年紀大)
即時反應/即時對策類會好輸蝕 (可能賭博game好D?)
邊個係車simple
Season 1嘅最大敗筆係d Death Match遊戲重重覆覆
而且唔係靠個人能力 而係靠拉攏其餘嘅人嚟贏
+1 !!!!!!!!!!
打開見到個髮型已經唔想睇
而且個廠景又似tvb 咁
好想睇但嘗試左幾次都睇唔落

有冇近年/netflix 出既推介呀
netflix 有冇可能買返之前d 版權
東載係日久見人心個種,睇MG3佢冇賣隊友,因為懷疑棋手出賣錫辰,決定同錫辰講嘢而惹上嫌疑,完全係義氣仔女,反而規道賣完惠星扮冇嘢先係最假
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞