鄭PD燒腦綜藝討論區(2) - Netflix 魔鬼的計謀 10/10最終回

1001 回覆
22 Like 2 Dislike
係包剪揼on9
poker/跳棋嗰啲都ok
同意一樣嘢唔叻唔等於廢
但係吹到佢哋英文屌打絕大部份香港人就over咗
佢哋講到Qatar好似好難串咁
骨妹仲可以不停攞credit話
覺得大家會串唔到 自己特登揀先
有Q字嘅國家有幾多個啊
串Durian又串到hang晒機咁
個堆vocab全部係小學水平
老鄭好耐都冇整呢類 我都等咗好耐
最新最似我諗應該係 血之遊戲?
Netflix 韓綜應該得 虛擬幣同Busted (兩套都麻麻劇本味好重)
你睇下鄭PD 另外三套岩唔岩口味
再唔係the genius 淨係睇S3 S4
呀 漏咗 時光旅店
呢套都係今年出
假若真係因為東載提醒錫辰而阻止左棋手背叛
結果全部人拎5分 惠星得一粒皮斯就會被淘汰 東載咪變左出賣惠星囉

我覺得估號碼game真係完美體現到啲player有幾低智 3個人一group就已經可以搵到自己既號碼 但完全冇人考慮過全部人同分既可能性 真係好on9
肥仔本身都唔係真心想和解
睇事後果d 直播佢有講
佢係想R東載同盟然後狠狠背叛佢
而且我覺得係因為肥仔東載先拒絕得咁恨
如果係idol 果d R 佢佢會nice 好多

其實東載睇人算係咁
事實佢揀果2個真係比較和善望落人畜無害既女仔
佢自己都講覺得呢兩個人冇必要背叛佢
衰在後面搭肩頭果下咁大誤會

岩岩去睇左佢地d 直播回憶
唔知有冇人講,我照mark 下

賽跑
弱者同盟最先係肥仔召集
佢特登將幾個幣少既人組織一齊
然後錫辰問佢,佢同大嬸當時都係2塊,點解肥仔搵大嬸唔搵佢 (我記得正篇有講肥仔前期一直覺得錫辰唔多nice,係後尾先改觀)
其實如果最先係 東載思源 / 肥仔大嬸idol / 軌道東珠 3派會平衡好多,可惜肥仔有野心但又唔夠格…結果全部跟住軌道搵食
所以與其話東載唔識做人
不如話其他人冇比機會佢
第一日佢本身角色就係反派
第二日肥仔果堆弱者自己走入房圍內傾先,留低思源幾個係出面,先搞到佢地幾個變成一組

思源東載佢地見到賽跑比人針,已經知要搞返好關係
所以第三日不停嘗試R 其他人組隊
但根本係對面唔比機會
成件事就係因為第一日佢地抽中反派角色贏左
如果第一日思源東載抽中平民成件事可能已經唔同晒
睇東載做leader 為團隊取勝一定好睇好多
因為我係碌Twitter 會推比我睇

果個係 weverse直播
關於魔鬼的計謀淨係開頭既幾分鐘講起
講東載送左訓教衫 同 勝寛見fans講上左top 1 去左search ,跟住就主要直播唱歌

佢地幾個上左軌道個節目 但我見得韓文

重有因為套野係一月中拍 勝寛二月出左歌
果時軌道直播有特登推薦大家聽歌

Btw 岩岩又碌到
https://x.com/yulll9899/status/1711116946811576551?s=46&t=LsUUhR-bu9Di-MT6oCGIOw
唔好咁諗,好多人對地理知識係0
東載本身都串串地,獎金賽又囉左幣,咪比人針
S1太重劇本味就真,好多位d參加者嘅行為正常人/策略上係唔會咁做,更加似係為咗製造高潮同反轉位造出黎嘅。
咁公道說話 榴槤佢地好少接觸 唔熟正常
好似軌道講嘅紅毛丹 好多人都唔識英文
其實少覺得東載搭軌道會係另一個東民賢旻
但係軌道冇張東民咁睇得開(一係就冇佢咁嘅手段) 東載亦都完全唔認同佢嘅玩法
應該唔會 即刻佢地有東旻既玩game能力但東玩心理戰係成個TG最勁 佢兩個加埋都未有一半
補一下直播link
https://www.youtube.com/live/O0A3W7GK508?si=ItwmU-h1STV-tUWJ

中字大陸網有,就唔貼鳥search鄭鐘然同魔鬼的計謀就有
本身都覺得思源廢
MM1 一早比人估到係恐怖分子
MM2 聽東載一齊柒
MM3 搵唔到人組隊差啲死
獎金賽又從來冇咩表現

但其實佢一直都好努力用自己既方向爭扎求存
冇做錯過啲咩就比大圍杯
搞到之後都幾乎單打獨鬥
雖然有嘗試拉攏idol圍棋
但ido似乎都唔賣帳
個草皮係咁起落佢度都唔起落呀嬸度

個人能力平庸下能夠鬥到呢個回合真係好respect
張東民心理戰超班 但係我覺得呢班人唔需要咁撚高招
其實睇思源上腦男好撚醒唔知點解呢到就無料到
反而覺得呢到先最需要玩心理戰 上面有人講東戴最大缺點就係唔識玩心理/人際關係 呢到日見夜見情緒無得緩衝好自然玩心理>>>>>運算推理能力
第1個post我已經貼過15夜呢條直播
上面我都post過班cast自己嘅1-4集review
今日5-9集review上咗英文字幕,分享吓
(軌道youtube channel上載)
有軌道自己、慧星、肥仔峻彬、偲源同錫辰
https://youtu.be/2ro3dXWe290?si=gJ0e3s8XQdWR_TOG

仲有一日就最後三集啦,期待反轉
佢係邊集上?Google過揾唔到
圍棋女都有用呀至少係佢發現先
第一輪記者醫生完全冇試過探索監獄
Ep163單獨上,174同187係問女特輯
Simple ?
如果要持平講,人地連四五十既中年人,都普遍有一定英文水準,唔剩係香港人

呢點無論係devil定其他韓國作品都好輕易見到
人地個社會英文普及化真係行得前過香港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞