鄭PD燒腦綜藝討論區(2) - Netflix 魔鬼的計謀 10/10最終回

1001 回覆
22 Like 2 Dislike
唔怪得啲規則專登比人淘汰咁少人 原來最後係玩poker 慢慢睇住啲蠢嘅一個一個收皮好正

Btw 究竟係乜嘢魔鬼的計謀 製作組係咪是但作個名出嚟就算
佢真心勁 可以講到三個以上
男演員係策略好 我跟咗佢咁樣背之後 都噏到一兩個出嚟 交叉成日出到連線
就算佢唔靚仔,佢都係高章,做事光明磊落,靠自己實力去過關,就好似佢哋係監獄入面寫咁「光榮地活著或死去」
就算唔靚仔唔靚女都係好型,真係人格魅力嘅問題

當然靚仔都更加加分
最尾節奏太快 尾果幾集係咁派點數
5子棋win左派10粒太屈 其他人得5粒內
錫晨係點數太細太大優勢 就算全部pass慢慢等人爆都sure 3甲
點數太細隻game 一野走幾個 節奏快到
你平時翻工個陣,有咩鑊爆都實係大家9秒99衝出嚟話係某個已經離開左公司既人搞出嚟既

同一個原理姐其實,大家個心其實都知錫辰唔會out偲源,但無計,佢個刻唔係現場
又靚仔又聰明 佢肯定係個渣男 唔係世上邊有咁完美嘅男人
好似jeffrey咁 又靚仔又暖男 就一定係蠢咁解
唔睇個title你話係the genius s5都有人信
雖然冇劇本既情況下好難控制player完全按製作組方向行
但製作組除左皮斯有祕密之外都冇乜點干預遊戲
真心個title完全係個joke黎
Google過佢以前曾經試過自殺 估唔到
5子棋獎勵多好正常姐,要解迷又玩game
話係TG s5 就難啲信喎
TG 每次選角都一定好有綜藝效果

今次呢班係綜藝角度睇真係唔得
呢10粒包埋佢地搵到夾萬同密碼ok啦
想睇+1
咁TG都唔係冇垃圾既
devil係個play style唔好睇姐
不過真係各種因素睇得出係合鄭百家之大成(which我覺得效果唔算太好)
係MM d style同TG似到十足十
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞