鄭PD燒腦綜藝討論區(2) - Netflix 魔鬼的計謀 10/10最終回

1001 回覆
22 Like 2 Dislike
軌道額頭有個奸字
佢地可唔可以嘉賓私底下玩返舖
啤牌照計係最好睇嘅環節 但係水魚太多勁人太少睇到好冇癮 我想睇少數派內鬥一舖
由頭到尾都係得東戴思源鬼佬埋堆姐 你睇放監嗰日同最後都好多人想睇佢輸
思源好似鄧麗欣 有無人覺?
錫辰真係入面既天花板型到痴晒線
鬼佬同圍棋女係咪存在感低到你唔想講
係好撚似 一見到已經覺得好撚似
次次見到啲蠢人奸人就好忟
骨醫個感覺真係好廢
條友仲要係公開招募入嚟
其實錫辰已經好醒 無好似東載思源咁囂張
佢無做過衰人 啲人咁想佢輸
所以真係好似社會實驗
平庸嘅人完全被奸人玩緊都唔知

Btw覺得未必另一邊全部人都想佢輸
應該係鋤強扶弱(智力上
同埋東載思源佢哋太小圈子其他人join唔到
我都係最慘佢真係覺得自己醒
英文擔當?識串字
唔係join唔到,而係佢哋根本冇join過就一昧敵視人,話要鬥走人拎曬佢啲pieces乜乜物物,做曬軌道既傀儡
可能驚佢地自相殘殺 兩邊夾好用唔同色棋

最後變返普通5子棋就無意思啦
雖則係咁 但係我覺得肥仔同軌道對於佢呢挺人係羨慕妒忌恨居多
佢埋少數派係人揾佢 而且揾佢仲要唔知點解好尊重佢
就咁仲要畀軌道吹奏佢有領導風範(?)
有啲人就係天生吸引人 冇辦法
睇完呢套 韓國人比我想像中大愛
又咁講中間玩動物排列嗰度 軌道都有真係犧牲下
佢都叫一做做到last先反水
蠢人就當然好尊敬佢呢啲幫佢哋求生存嘅人
佢哋都係想玩多陣 橫掂最後都比人foul
自己google下先覆
真 軌道犧牲下但唔會令自己死
收買人心到最後自己俾軌道親手送走都冇得講乜
錫辰係youtube ch有講
之前有集錫辰揀人入監獄
思源佢地係提議送東珠或者軌道入去
但錫辰覺得送東珠軌道入去,會搞到好似敵視對方咁
佢唔想搞到關係咁薑,兩派仇人咁款

好可惜,對方唔係咁諗呢
到最後一刻都係諗住要整死錫辰
與其話係對冠軍執著,不如話係唔想承認自己d cheap 手段最終都係輸比正義既一方
外表有優勢冇計佢都冇點領導過 東載係度都係東載lead佢
不過河其實先係正確player應有玩法 個人主義唔做聖母
亦唔會為抱團而抱但又冇背叛
你睇埋the genius就知呢套無劇本
最多有d放水位,但放水都要player夠醒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞