鄭PD燒腦綜藝討論區(2) - Netflix 魔鬼的計謀 10/10最終回

1001 回覆
22 Like 2 Dislike
東珠ig story個look話佢20尾我都信
啲人仲幫佢講說話,我都廢時嘈
攰啦
賭錢落海
大戶大注實贏架咩 自己都唔知自己之後咩牌, 玩poker真係輸死你
我每次望到佢剩係見到佢兩頰下垂真係有啲人模狗樣
靚仔係有優勢
全場做同一樣野但其他人冇人提 真係要幫肥仔平反下先得
唔係實贏,軌道得番2個籌碼,錫辰過百個,認真玩點唔會唔出2個籌碼,仲pass比佢睇牌2隻數字牌

之後又係咁同佢對賭,根本就冇需要
跟劇本啫
就算河唔贏
佢演出費都多過二億五
咁我又唔係罵咩野,比我係錫辰/東珠都會咁做,但玩7個鐘真係痴線
乜你咁睇我架

見好多人屌AI 果PART係劇本

其實打開個保險箱直接送pieces都唔過份啦
佢已經加左隻game 黎增加難度
睇唔到顏色又加一個難度
大佬,唔係仲要求個 AI 要高難度到無敵咁呀嘛?
錫辰已經係高智商果批黎
要將AI設計到贏到錫辰先至唔係劇本?
唔洗玩啦咁。

佢真係想做一輸一贏既效果,完全可以叫錫辰思源兩個互打(其實咁樣仲"魔鬼"有戲劇效果有討論度)

我覺得節目組整人機就係本身設定左所有人都有可以贏既機會

思源輸,係因為冇時間冇心理準備
加上佢本身個人能力唔係話超勁
睇之前d 比賽都知,佢好依賴隊友一齊比信心佢
輸左好正常

錫辰估到規則,做晒模擬,有晒時間方向諗到拎黃棋進攻
加上隊友輸左,令佢覺得自己更加要好好表現既果種壓力,種種加持下,成功捉到 AI bug,贏左好唔光彩咩?

如果真係要假想到AI 設定= 無敵
咁其實冇人可以贏到,咁仲比黎做咩
成功解開節目最大秘密既保險箱,然後迎接100%死亡率?
得罪講句東珠呢種女人唔會睇得上眼軌道呢種人,如果唔係devil’s plan一齊做戰友玩game,眼尾都唔會望軌道啦,根本佢只係一個科學毒撚黎 拍拖食飯無端端同你講:呀,不如等我講下紫外線的由來

嗰時東珠就算係生活館都即刻Say no,話唔想聽所以咪玩啦 根本兩個世界既人,佢當佢係一個玩game勁有手段又lead住大眾既大哥姐
如果話呢套野有劇本
咁AI一定係劇本,要控制難度最容易
一係就相信完全冇劇本
睇晒
不過就唔劇透
只係想講, 始終遊戲的法則參賽者揀得好D
呢套都好睇, 但整體水平始終都唔算太好
明明叫《魔鬼的計謀》
結果好多天使大愛參賽者變成《天使的計謀》
冠軍都好合理
真係好懷念東民、豆哥同相玟佢地如果玩一定激烈好多
希望繼續再有下季
都睇過《遊戲的法則》《血之遊戲》《time hotel》《魔鬼的計謀》
始終都係鄭PD既做得好小小
其實講得好啱又要解密先開到夾萬,仲要用顏色擾亂棋陣,又要考埋記憶,如果set到AI係中級難道已經講唔通,行錯一步都比佢收皮
盲棋已經難 ~~ 仲要難AI 冇人過關啦
AI難就算正常咁捉都未必贏到
睇過啲人話
東民 = 陽謀
尚敏 = 陰謀
豆 = 智謀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞