鄭PD燒腦綜藝討論區(2) - Netflix 魔鬼的計謀 10/10最終回

1001 回覆
22 Like 2 Dislike
你玩應該京林level
少籌碼最想就係有人同佢賭運
多籌碼就梗係開齊4張有靚數先去
All in局多籌碼跟 係少籌碼應該做既事
而唔係多籌碼主動做
你覺得一個真科學宅會走去開youtube頻道仲上埋電視綜藝節目??成撚日講d人地唔想聽嘅科學野係佢嘅人設黎啫,話唔定佢真面目係韓國天文學界嘅鹽叔黎,食女無數。

雖然呢度個個都話軌道奸
但佢的確有料 會覺得佢可信
亦都唔難明點解參賽者個個都想埋佢堆
真係 普通AI 講緊正常咁玩都未必win
決賽 game1個隻game網上有冇得玩, 想試下玩
google 九子棋就有
講真devil's plan同the genius賽制有少少分別
後者一集背叛完聯盟淘汰咗就話唔再見啫
但係前者背叛完仲要返生活館一齊生活
就算the genius啲人嚟到,可能都會玩到社會福利主義咁
差在會多啲有勝負欲嘅人好好地玩遊戲咁解

如果dp有第二季,希望可以檢討吓監獄逆轉機制
以至main match反多數派壟斷嘅遊戲設計
通常呢啲第二季都難諗
好似血之遊戲咁 你第二季會比人知第一季個大概玩法
監獄有挑戰/獎金賽 etc...
要諗隱藏要素同帶黎新意都幾考功架
我覺得賢旻先係陽謀

東民係合所有謀
我就完全唔覺係友好表現
單單打打係最低級,笑住串好似講笑咁先高招,你冇位入又維持到形象
擺明係因為最後一集佢又準備決賽大家先忍口只係笑住潤佢幾句,無論點都已成定局食花生睇比賽好過,唔通仲wea爛塊面係到嘈交咩,完左game同宣傳之後都唔會點見,好黎好去咪算
你見軌道面對肥仔拷問都知自己理虧最後都認左
但佢唔夠pieces解謎我都好想睇佢發揮
我估節目組揀個棋手入去實有原因,點知佢game運勁差,mg2擲骰慘到睇到我想幫佢擲
好想睇佢兩個玩
好似 笑撚死
Sor係韓國東珠呢類MIT海歸律師肯定有更好選擇搵返同行都唔會揀佢
感覺軌道狗係會呃到惠星嗰類妹妹仔崇拜佢,但東珠呢種女仔一定冇可能
個棋手算吧啦, 半日時間連最簡單既解鎖玩具都解唔到.....咁多時間, 俾d心機解實解到
我講緊錫辰
而且思源係坐監冇休息過+冇心理準備下玩盲棋
錫辰睇到水 已經估到係咩情況 畫左成晚先玩
可以話節目剪輯造王者 但係鄭中淵唔會係呢啲節目放水畀人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞