鄭PD燒腦綜藝討論區(2) - Netflix 魔鬼的計謀 10/10最終回

1001 回覆
22 Like 2 Dislike
睇見東珠IG,佢都幾搏下,真係唔似40
韓國行母語教育,最早都要小四先開始有英文堂,鬥屎都應該赢唔到香港
Netflix 仲有冇類似既show 好睇
po 頭呢幾套係netflix

海妖的呼喚:火之島生存戰
Busted!明星來解謎 S1-S3 (劇本RP)
新世界: 虛擬貨幣爭霸戰
我覺得三套都好悶下
特別中間果套 拍劇咁拍
我都覺佢勁賊眉賊眼諧星樣
佢係套野入面真係普通大學生濕鳩死飛仔look
但有見佢係出面另外set 返個頭
換返套黑色衫,仲型過個idol

仲有肥仔又係,係出面執正d 精神好多順眼好多
但係套野完全典型死肥仔,訓到豬咁,頭髮亂到pk
坐監果時仲除對臭襪落黎擺係自己枕頭對住黎訓,屌
軌道想幫佢執衫發現佢好似根本冇帶替換襪

思源本身覺得套野佢勁索,但睇佢其他look 又普通
我都覺
如果最接近devils 個模式,我諗得:

The genius (元祖)
society game
血之遊戲
時光旅店
...
海妖的呼喚開頭幾大期望
睇左幾集悶到頂唔順棄左
我覺得係偷公家獎金
太老套,反而玩體力,體力之巓好睇D
本身岩岩出見有在石,光洙就開黎睇,睇左一陣就頂唔緊,個個扮緊個角色,做番自己咪算
肥仔真係典型邋遢肥仔,平時唔沖涼,臭襪擺床頭,又勁大鼻鼾,仲要本身個樣都似豬
同佢同房既軌道都唔知點頂,我係軌道就諗盡辦法踢走佢
我都係咁估
體力之巔有幾part悶,但整體都好睇
來回跑嗰到記得睇到唔小心恰著左,醒返發現仲跑緊
其實查案類 識睇一定係犯罪現場the genius冠軍上過
應該關 魔鬼依題型既事
體力之巔有幾個項目都好睇,同埋真心佩服
遲下慢慢煲
我個人會推
The genius > crime scene > society game > 大逃出 = 女高 > 其他
雖然類型都唔多同 但係呢到咁多季睇曬都起碼成個月了
韓國應該同中國一樣 都係死操爛操 記生字
Overall水平可能追到香港 但用起上黎就好cake
其實樓主你推嘅code都好睇 起碼解嘅題係堅難

不過the genius始終係我心目中係最好睇
今次冇左啲淘汰點評硬係覺得爭咁啲
肥仔係旅行YouTuber 不拘小節啲
係咪曲線證明咗韓仔無咗濾鏡其實係咁污糟
但佢諗呢個方法其實好WORK,如果慧星冇出賣佢
而張紙由慧星跌既,佢成組人一早上左神枱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞