鄭PD燒腦綜藝討論區(2) - Netflix 魔鬼的計謀 10/10最終回

1001 回覆
22 Like 2 Dislike
真欺詐師
玩下手就有80億
唔怪得foul左都冇咩所謂
好想快D睇到監獄入面係咩
仲同你地玩團game 一日一億?
屌 東載講真的假
估NUMBER個GAME佢條Q係MARK假NO. o係張紙扮跌左
睇緊第6集
東載根本自己都柒
無可否認佢第一個game係玩得幾好
但係後尾玩估數字係佢自己拆聯盟
如果一早諗住大家同分一齊扣一分根本唔洗搵新聯盟
又要話自己冇安全感特登拆散兩個妹妹 又連啲簡單數都計唔到
最on9就係想屈人篤灰 點知比人見到屈返佢轉頭
根本佢一開始就冇乜路人緣 由第二個game開始就已經被人針住
仲要自己拆聯盟搵兩個最蠢嘅小妹妹結盟 做到咁鬼好難怪人誤會佢㗎喎
我咁樣睇都覺得佢係出賣嗰兩個小妹妹啦
好似睇緊單身即地獄咁
個個諗住溝仔溝女都唔係?認真玩game
https://x.com/yulll9899/status/1711116946811576551?s=46&t=4sfsYaW4Pa7zTcBnDGYoJw

之前有人post過既整合花絮

河原來都嬲撚到仆街 不過最後都信棋手
唔明, 真的假。同條Q 咩意思
寫假number 係張紙扮跌咗fake鳩人
全世界都聽到偲源係監獄同錫辰講應該要早d同佢講
sor 打到一1999
真的假>真定假
條Q=條橋(計劃/計謀)

因為我覺得扮跌mark數紙好假 同tvb劇入面d"巧合" "咁o岩偷聽到"同一lv
推文裡面提到嘅《血之遊戲》我睇緊,超正想睇各種花式背叛嘅可以開呢套
同意 搞唔掂
開頭要挨少少
但講真後面都高汁過devil(暫時)
啲player玩得好睇

或者睇埋time hotel, 血之遊戲
希望軌道入唔到決賽
數學黎講,你去睇吓《大逃出》第二季腦男做嘉賓嗰集先啦河錫辰同李章元啲高中數學題手到拿來喎,勁到我O曬
仲要佢跌
搵鬼信
不過都叫證明佢地有諗過點解決同分問題
係節目cut左
肥仔真係好黑人憎
竟然咁多人鍾意東載
最憎就佢 完全係韓國大男人主義嘅典範
幾分顏色上大紅

同埋真係格同樣問題 同佢team 3個都冇佢咁賊眉賊眼
但佢呢種格完全就係岩晒拍真人騷做奸 多數都留到決賽前炒熱晒drama先整走 估唔到咁快走

成套野入場講到呢個又點叻果個又點叻
一半都唔知係度做緊乜
本身覺得可能記者阿姐有啲心計
但見佢天秤game放兩粒紅色 應該係真蠢唔係扮
但可能會變大愛撚將啲金幣比哂東珠玩決賽

好好奇解到謎好有咩好處
入監獄要最少幣 偏偏要多幣先可以解到謎
唔知最後思源錫辰翻唔翻到身入決賽

btw 幾點有更新
一開頭就淘汰左兩個醒目男仔 睇到好無癮
第一次睇呢啲競賽類嘅節目 睇到好心急
真係睇到哂唔同人嘅人性
係dcard見到話「魔鬼的計謀可以解讀為“美麗的失敗沒有意義,所以追求醜陋的勝利”。」
希望錫辰可以美麗的勝利如果唔係真係dum心口
早啲出去揾銀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞