鄭PD燒腦綜藝討論區(2) - Netflix 魔鬼的計謀 10/10最終回

1001 回覆
22 Like 2 Dislike
但講真雖然肥仔好似好多人唔鍾意 起碼係好睇
軌道個邊嘅陣營因為佢呢個攪屎棍角色 算係有變數
東珠策反佢之後 草皮自己r錫辰同醫生玩 又算係別開生面
呢種投機份子我幾欣賞
係咪今晚12點正更新?
聽日下午四點
用持平講做開頭個啲通常都最唔持平

香港嘅英文社會普及化竟然會差過韓國

香港人嘅英文確實係差咗 但係未去到差過韓國更無可能俾佢哋屌打啦

係韓國用英文問路 啲路人甚本上係用單字加手勢
講緊係問後生仔 唔係問中年人

講普及化 港島大把餐廳/cafe都係用英文落單
呢一樣我估唔會係韓國見到
佢同思源其實差唔多姐
都係D有自己諗法 但係個人能力跟唔上 只可以r勁人結盟既玩家
係成日提住自己要不擇手段煩膠D 但係又冇咩亮眼既操作

係觀眾既角度多得佢先叫多左D變數 ep9 錫辰都係有佢粒piece先可以out到圍棋自己入監獄
睇到第8集

砌英文個集 除左D浸過咸水個D
其他人有咩特別既表現咩
吹到連個呀嬸同 idol都勁
佢social真係做得幾好 個次東珠同思源鬧晒交咁濟 佢即刻去安慰人
本身以為佢第一場mm入左監獄同埋年紀大 會做左邊緣人
點知唔聲唔聲又可以r到著數
軌道又真係識計數又比到人信心,
其實都係一種材能黎。
啊嬸完美演繹社交能力>個人能力
每次埋堆都見佢一條友on99冇人理
但又可以走到而家仲要最多皮斯
我覺得係啲人太廢
正常人見佢頭2個game既所謂必勝法都咁柒
仲點會痴佢
佢其實做到嘢嘅 逃生飛係佢度出嚟畀大聯盟玩監獄無限續
我覺得佢爭咁啲魄力 同埋睇人太一般 搞到成日玩埋囇啲呃唔到人嘅廢招仲會累街坊
但係咁先有睇頭想知佢點畀人淘汰多過醫生個啲
佢一換一仲氹到研究員用左次機會 講真明狼都係玩得好個隻
睇左9集都係圍爐玩政治
好心隻game就整d個人戰啦
每集9成時間都係傾結盟講心事
free rider又留到咁後
現實就係有好多好似大媽咁既人
靠親和力玩到最後
佢介紹都話佢婚禮有5000人出席
第2個game好屈機wo,
狂入獄都唔駛扣錢
因為大家都無諗住玩game
無人諗住研究下隻game點玩 個個做棋子就算
最後咪玩到動物拍賣咁,大家開晒牌砌puzzle玩bingo
Guillaume玩真•詐騙

《魔鬼的計謀》紀堯姆遭起訴,涉嫌NFT遊戲公司80億詐欺案

Netflix熱門綜藝節目《魔鬼的計謀》班底紀堯姆,近日遭起訴詐欺。

Netflix近期最熱門的綜藝節目非‎《魔鬼的計謀》莫屬,將各大領域包括醫師、律師、玩家……等聚集解謎,相當受觀眾歡迎。然而其中職業遊戲玩家出身的紀堯姆帕特里(Guillaume Patry)卻傳出官司纏身,涉嫌利用非同質化代幣(NFT)遊戲事業詐騙,被指控詐騙的金額高達80億韓元(約2億台幣、4.7千萬港幣)。

據各大韓媒報導,首爾瑞草警察署透露今年7月,包括紀堯姆在內的相關人士以詐欺嫌疑被立案調查。紀堯姆去年二月就開始參與NFT遊戲公司Meta Adventure正在開發的P2E(Play to Earn賺錢遊戲)之宣傳,但遊戲最終沒有上市,60多名投資者起訴了紀堯姆等人。

消息傳出後,紀堯姆經紀公司Drama House Studio對外聲明「將誠實的接受調查,盡最大努力防止損害擴散」、「對於傳出負面的消息低頭道歉」,公司還說明紀堯姆只是參與該NFT遊戲公司之顧問,並非經營人或有任何雇傭關係。

紀堯姆身為在韓加拿大人,曾是《星海爭霸》職業玩家,以國籍身分與專長上過韓國各大綜藝節目,如《非首腦會談》以及熱播中的《魔鬼的計謀》。近期《魔鬼的計謀》播畢後,還受同為班底的河錫辰之邀共同錄製YouTube談幕後花絮。
屌打香港人係over 咗
但喺日韓嚟講佢地應該已經覺得好叻
日本仲誇張 分分鐘你識串butterfly 已經覺得你英文好勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞