鄭PD燒腦綜藝討論區(2) - Netflix 魔鬼的計謀 10/10最終回

1001 回覆
22 Like 2 Dislike
第一晚獎金game,好難睇到東載係識做人喎
呢啲first impression 既critical moment
只可以講既就係大家既knowledge base同方向都唔同 我地會教好多世界向既野 但日韓都普遍教多啲關於自己歷史
睇晒九集,其實都幾好睇。當然走向未必係開頭所想,大部分幕前都有形象玩得唔夠放
我覺得就數學水平香港係普遍比較強,無論同全世界比定剩係同日韓比
所以香港人睇外國節目個陣好易用左自己把尺去睇人地

英文就無可否認韓國普遍贏香港,特別係對比兩個地方既中下階層英文水平個陣
Main match除咗 1&2應該都剪唔出highlight
仆街邪教統治,唔少人零思考零策略,冇人發揮到100%,我係pd實好想攝紙仔叫班廢柴執包袱走人
作為普通觀眾,想睇聰明人諗出必勝法,屌你老母軌道不如去匡智中心搵弱者玩啦
連錫辰只可以明哲保身,好彩有探索監獄呢條線,仆街支線精彩過mm
你唔撚明係你自己既事姐
代表到d咩
巴打平時應該無咩朋友
英文就無可否認韓國普遍贏香港?
咁都要做踩港撚而家全球化,發達地區有受教育嘅基本上英文水平都高
但韓國中年人啲英文水平得啖笑,好多都係一句都唔識嘅程度,睇綜藝40+嘅人講到兩句都已經叫英文擔當
Durian 同 Butterfly 都要load一陣
英文無可能啦你拎average IELTS比就知香港算屌打日韓
唔覺得佢咁廢
第一round 首先睇準東載同佢玩
雖然畀人揾出身份但係帶走記者 搞到後面一場大龍鳳
第二round 戰友戰略失策落下風 冇怪人仲有自己諗法打到落尾
期間仲係第一個link到piece同監獄有關聯嘅人

佢玩game唔叻但係睇人 攏絡人係呢堆人係前幾
勝負欲強 但係又唔會令人排斥 已經令佢得到自己最想要嘅隊友

但係玩game平庸 決賽單打獨鬥會好危險 佢應該盡快熟悉啲練習game
我估佢既諗法係共同獲勝全部一齊入決賽
1, 汰強留弱 自我滿足
2, 到準決賽一個180度fake 晒班教徒, 自己晉級
但如果對比軌道哥同肥仔

軌道有實力 連律師都同佢拍住上

所以首先係律師火佢搞邪教唔work

肥仔背地裡做好多小動作

但又無實力
9up: 其實全部係軌道既藍圖
其實估號碼game已經係製作組比機會少數派可以贏到多數派
連登仔成日屌軌道邪教
但估號碼game入面 個個人知道自己號碼 保底有5分之後 全部人嗰腦都突然中晒風
少數派可以叫圍棋女/惠星扮背叛比假號碼軌道 就可以收軌道皮
喺少數派自己冇把握機會
呢班人算係玩得比較正氣

1個做背叛者就變大罪人

人人為日後相處都偏向自保

連邪教水骨科背叛時都戴晒頭盔

佢唔係100%爆你2個妹妹號碼

但肥仔話見到囉 好大機會啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞