Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (122),新手請睇#1-2

1001 回覆
2 Like 8 Dislike
原價3499
諗緊BF會唔會再平啲
有機 不過而家好似都係歷史最低
但1tb同ram唔夠 有冇得加錢叫佢換
ram 買兩條32 sdd應該有位俾你加
要自己拆機加?未整過sor
但個副Mon 除咗嘥電唔知有乜用
G16 Sold & Shipped by Amazon 呢個掂喎
可惜之前香港買咗TUF
如果唔係即刻襟制買入
買比屋企人返學,要i5,500gb,最好mon大少少但budget唔多,5000得唔得
想搵啲大概1KG重既機
岩岩望到Zenbook S 13
想問下仲有無其他牌子/款介紹
點睇ASUS Zenbook 14 OLED
想用吓adobe 執相畫圖個啲
想搵一部 15~17吋又靚mon嘅文書機
長期會著住個mon 唔會拎出街
長期係公司插住電腦 excel 睇下Netflix咁
因為一日都有7 8粒鐘對住個mon
請問可以有乜機選擇 目標價5~7k
2022 s13 2手有冇興趣 巴打
搵下fell ins16
唔駛了
而家用緊果部都係2021買既
想買部新既
頭先係美馬睇到部 dell ins 16 plus 2022年 7k有找 今日買定等等比較好
各位巴打話說小弟買左vivobook 15 rtx 4060 r9 7940hs
唔知點解玩cs2一用4060嗰陣時就只可以用64hz同fix左解析度 係我問題定點 “已重裝gpu driver 用獨立顯示卡”

唔知有咩解決方法?thx
應該係要你調mon

Game setting有得調fhd qhd
重裝左amd gpu driver就冇事了 但係冇插電源又得返60fps 係咪正常?thx
你係咪冇插電?
就係冇插電得返60fps
正常😓😓😓😓
多謝巴打
有desktop 有iPad 但係iPad 唔慣都係想要返notebook 做文件嘢 有冇平霸推介
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞