Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (122),新手請睇#1-2

1001 回覆
2 Like 8 Dislike
尋晚睇都仲有 black friday/cyber Monday會唔會再平啲
所以定係直接16X算 $1749
呢個之前已經冇貨,得Oled 版有
( 之前睇左好耐,鍾意呢部因為樣又正式d)
好貴,我都諗緊
1649usd係邊個model
係未有機會有 coil issue ?
有無2022 版買。。我都okay
Sorry 撈亂左,我最後比錢果部係best deal strix 16, 冇 scar
我睇官網部機max 32gb ram, 我買咗一條crucial 16gb就算,驚食唔到64gb
上面慘巴話可以64, Google 完真係有人試左ok所以我先買

佢跟機好似係8+8,巴打玩16+8?
我睇Price咋
🫣🫣🫣我以為佢係一條16,到時香港再買多條16啦唯有,價錢好似唔差太多
嚟緊會移民走,依家考慮緊Dell G15 2023

打機方面大概打battlefield果類但唔會追求畫面,想問問大家i5 4050夠定i7 4060好
strix g16 13980hx +4060 +2k mon
感謝巴打建議先

但如果我budget係13k內應該唔太夠做

題外話依家QC方面其實Asus點?因為自己都無點研究過laptop
部野12kqc = luck
如果scar 16 4090同scar 18比呢?想要mini-led
same performance 不過熱多幾度 加個gt600 cooling =
美緊機加保養唔係要寄番美國整咩
買左16無後悔放棄18
國際保
放部二手
ASUS ZenBook S13 OLED 13.3吋 (2022) (R7-6800U, 16GB+1TB SSD) UM5302TA (行貨)
正常使用 少少花only
Tg: https://t.me/hekncirkrjxihx
回巴打,已做白老鼠,你可以安心買多條
好心動

如果畫開3D 圖,Revit夠唔夠用?
12000-13000價位係咪無咩同級對手?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞