Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (122),新手請睇#1-2

1001 回覆
2 Like 8 Dislike
Weight:1.232 kg
Price: 1300 USD
新手 見MSI有啲4060/70都係萬零蚊有找 有部咩cyborg15 8000就有 想問下有冇伏 thanks
樓主話正常唔會block ac㗎喎
Spec好靚 但垃圾qc唔敢博
我做IT, 上星期經Dell sales 比到幾好offer
Dell Latitude 3330, i5-12, 8 GB, m.2 SSD 512, 5年保global cover, 埋單$6000

原本有得up to 16GB, 但無哂物料, 8GB 都ok, 返工用唔打機, 要16GB 就要upgrade 款 Dell Latitude 3340 都要成$7xxx.

最後揀咗Latitude 3330, custom laptop
最好保養要加長
而家係呢單野 事主收到假貨 我之前做法係keep 所有記錄封質 防止cs 亂close file

似乎你覺得大陸買冇呢D問題係咪諗太多
客觀事實唔係冇,只係少太多
既然你覺得Amazon 係伏

都係果句 自己開post 唔使下下Amazon post 洗版
我只係話係Amazon買電子產品唔及其他地方好,並不能等於話Amazon伏,畢竟我都仲有用Amazon買其他野
Msi gaming laptop 得gp ge gt 好野

其他散熱砍得好勁
感謝 咁一萬樓下最好選擇係咪都係MOSS部Vivobook Pro 15 OLED?
純打機?
加文書
打LOL睇片 畫下啲civil圖咁
原本係睇7000蚊但係選擇好似唔多
要輕身D上moss vivobook pro 15
不過pro 15缺點係lpddr5 ram 冇得再加
咁如果同Lenovo Geekpro G5000比較呢?
14代intel notebook 大約幾時岀
想問下有冇師兄用緊zenbook s13?
事關我考慮緊買 但怕佢唔㩒用 易壞
budget 11K以下 唔該曬
12月
用緊 冇大問題
有冇13吋左右高性能notebook介紹 (用緊xps13但壞壞地)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞