Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (122),新手請睇#1-2

1001 回覆
2 Like 8 Dislike
個fd 話換機$7000放2021嗰部rog strix scar 17俾我,請問屌唔屌得過
所以睇清楚啲硬件就知唔會用18999買嗰部,ram 行4800,網絡卡用緊次一級ax210,mon 比同價位次一級,機身偏厚(有水冷),仲係二三線品牌,平3000

冇左 $350
向好方面諗 moss 都比出面平

我買了 lenovo slim5 14', 平出面(compare with price.com) 1.5k 到
仲有mmpower本身網上嗰4.6%
fuck 諗起就肉赤
想問下萬鬆budget 邊部notebook 比較順身同順

輕度1080p 打下中效最多
主要旅行/出去做野用

部16太重太大部
Chrome issue 來
睇完Apple發布
果斷決定買gaming notebook
垃圾蘋果gay cook
之前用N卡都遇到呢個麻煩位😓😓😓
筆直三萬 gaming laptop 有咩推介,因為無位放desktop ,邊款㩒玩d
scar 16 4080 mini led
/ scar 18 4090
想問下想要TOUCH screen. 想要輕身, budget 10000 有無咩good?
Moss Zenbook s13
如果budget 10000樓下
玩嘅game係三國志, the sims, LOL
有無咩好介紹
ASUS Laptop Vivobook Pro 16X K6602VV 16.0" 120Hz 16:10 High Performance Laptop (Intel i9-13900H 14-Cores, NVIDIA GeForce RTX 4060 8GB Graphics, 16GB RAM, 1TB PCIe G4 ssd

英馬$13000 抵唔抵入手
好似散熱差
Vivobook pro正常散熱來
多謝巴打回答本身原意諗住玩下football manager 同做下d文書,其實for gaming laptop同vivobook呢d有冇太大分別,見巴打都分開兩邊recommend, 但睇硬件spec 又唔係咁大差距
有無ching 用過/ 用緊Fujitsu u94/a 講下好無用? 想買部輕薄機出街用
重work load 肯定熱D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞