Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (122),新手請睇#1-2

1001 回覆
2 Like 8 Dislike
Laptop 買4060定4070抵d?
見個價錢都差40、50%
睇片好似話60升70唔值個差價
寧願俾多少少上80
Scary Faster: The Future of Windows on Snapdragon
https://youtu.be/2vJ_13WwMSw?si=IB3zK7gppzZYWdX9
Asus pen2.0有冇得關機
成日充完電擺係到一星期就冇電
想用果陣又要充
係台灣見到ROG G14 R9 4080
退埋稅萬7有找係咪抵屌
https://www.fortress.com.hk/zt/product/swift-go-sfg14-41-r3fp-notebook/p/BP_12969880

尋日係高登買咗呢部1.25kg,兩個type-C可以PD叉電
$4999減300
冇風扇 長氣機 係咪得m2 air
無風扇chromebook都好長氣
無風扇會熱到hihi
我都想買 但冇時間去台灣
睇番香港同型號賣2萬7
有國際保真係無原因買行貨
真係
好似無乜人買vaio?好唔好用?
Vaio 由唔知3代定4代i7 之後賣咗比人, 唔再係under Sony 已經可以唔理.
樣仲係一樣, mon 衰過之前, config冇特別, 又唔係平..
想知買完係放埋入喼寄艙定係成箱手提上飛機?
遲d都去台灣, 價錢啱都會買返部ROG
我月尾去三創間ROG望望, 希望到時都有呢個價
佢跟機有跟電腦袋 諗住入袋手拎
三創個間75000twd
可以睇埋光華 最後我都係光華買
現金未退稅問幾間都係70000twd咁上下 碌卡加2%
不過光華唔係間間可以退稅
時間唔多可能三創算,退稅+信用卡回贈應該有so. 因為老婆都係度,唔想去腦場
想買部文書機比老母,arround $4000,
美森有冇邊幾部推介?
Asus 仲係咪有全球保? 對上一部成5年前買
asus有全球保
就旁邊最後我買係碌卡70900在退5%稅
新手想問下
台灣買嘅話會平過香港買幾多?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞