Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (122),新手請睇#1-2

1001 回覆
2 Like 8 Dislike
應該同呢部一樣加到4800 64gb?
只係個mon同埋cpu唔同?
即係13980hx屌打13900h?
文書機黎講
Asus Zenbook 14
Dell Inspiron 14

邊部好啲?
因為有desktop
有買多部laptop 帶出街用
文書+youtube netflex
Hx 梗係勁過H
1100 usd 埋單都係8千幾左右 唔洗10000
真係有興趣咪出街搵demo 睇

我公司部機都係16吋 不過4K OLED 60Hz

G16 係老婆用 除咗解像度。。。顏色/可視角度 我係收貨的
反而我會諗女人接唔接受倒部機咁毒
熄哂d rgb 唔覺既
前面有隻眼,個keyboard 位有印花, 開機會有聲刀劍聲要女人接受到都唔係咁易
唔識😂
開機刀劍聲 可能去amoury crate關
當desktop replacement 用無問題丫

巴打可唔可以再講多啲係點得出衣個結論?(除咗睇第一頁)
因為我睇華碩講國際保養淨係講地區,冇特別話點樣買就冇國際保?
應該其本美國買嘅,全部都做到一年國際保?
冇 其實都要問seller個邊 只不過sold by amazon 會有保證少少
所以如果夠用,我會狗沖
唔知買多幾部會點
呢部香港好似要成HKD35,000

ASUS ROG Strix Scar 16 (2023) : 3411sd = 27400hkd
i9-13980HX +rtx4090+32GB DDR5+ 2TB ssd +mini Led 16:10 240hz

有冇師兄考慮緊要唔要4080同mini led?價錢又平好多,好難取捨
Citi code 森林區話完哂quota
考慮得scar 16
即係對mini Led有興趣
應該好多人買SSD
荷包大縮水
之前買左G16
想趁black friday 買ram + ssd 來upgrade
想問下自己拆嚟換難唔難
師兄係i9?
第一次緊好多 最好有guitar pick 之類慢慢解啲扣
同睇YouTube 人地點做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞