Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (122),新手請睇#1-2

1001 回覆
2 Like 8 Dislike
1599usd now
yes
想請教下
ASUS ROG Strix G16
個mon 係咪水晶鏡面? 即係會反應見到自己果隻?
定係唔會反射?好似磨沙咁
好驚個mon係反射見到自己果隻睇壞眼
去大電器舖睇邊部岩自己水心仲好
睇個價1678
又變番1678
不是
AmazonIS 買 Strix 16, 點用Myasus 加長保養? 唔知點解佢唔比我加
我有香港Asus Account, 之前add 左部機入去
跟住係My Asus app 買保養
係地址要是旦填美國, 無得㨂香港
1599 我就一定買?
1599 我就一定買
師兄,amazon點加warrant?
ASUS ROG Strix G16: 1678 usd
i9-13980HX + rtx4060 + 16:10 2k mon +1 tb ssd
https://amzn.to/3SEbpHQ

ASUS ROG Strix G16 (2023) :1699usd = 13500hkd
i9-13980HX+ rtx4070 + 16:10 165hz FHD 500nits mon + 1tb SSD
https://amzn.to/44q5oAD

4060同4070 差兩百蚊 13000 同13200
但上面就2K 下面就FHD
好難揀
而家老左無乜打機 上係睇片同剪下片多 畫圖
有無好建議
請問如果想要部平板+大靚mon+少量文書+有唔錯trackpad+有laptop 及tablet mode, 唔需要剪片唔需要打機

ASUS VivoBook 13 Slate OLED 13.3吋 有無伏
還是
S8+ / Ultra or S9+ / Ultra 配keyboard

定仲有無其他選擇

ipad pro 唔考慮住已買過三部
搏唔搏埋4070好?
2k mon色水再好d
4060同4070差唔遠
下年搬屋唔再用desktop
見到部g16 美馬咁抵好想衝返部
係國際保?
想買部有i7, rtx 4060嘅玩下普通game好似lol咁,同埋會做下簡單文書,想問會推薦邊一部?

同埋都想問問電壓唔同要買啲乜野配合番?🙏
有無巴打知已安裝ram 16gb,即係8*2 定16*1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞