Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (122),新手請睇#1-2

1001 回覆
2 Like 8 Dislike
Sold by Amazon 係有保
文書版idea幾好 16吋+gpu就不了 個價夠我出新機買部新
尋日睇睇下比較埋Asus 另一部X1502VA,i5-13500H好似都幾好,價錢又係差唔多

多謝另一位 ching尋日介紹睇下dell ins系,不過價錢同尺寸爭少少

投2.8k oled 一票
2.8k oled靚好多
頭先個sales推介另一部用 ryzen 5 7530u
其他spec 都差唔多但平$400
同埋可以type c充電
差別唔大 你睇下啲port 就知邊款啱用d
Asus個部for人打下機
差唔多價錢我應該會揀H系CPU,我見有website可以直接比較兩種CPU,可以參考下

雖然budget laptop黎講都係唔會太高要求
睇完發現都爭好遠
都係H系好
岩岩買左部Acer Predator Helios 300約$12000 想問大家我有冇買貴到?個Sales話做緊特價算好平,話得返幾部,咁岩又想買返部機打下機,同埋用埋張消費券,本身都選緊d 類似既機,覺得都唔錯所以買左,唔知有冇比人昆😅

SPEC:

Acer Predator Helios 300 電競筆記型電腦 ( 15.6吋、QHD、165Hz、i7-12700H、RTX 3080(150w)、32GB DDR5、1TB SSD、WiFi 6E、Win 11 Home) - PH315-55-75SL
買前先問問,買後懵柒柒。
買左就無謂問啦。
呢個價 包呢堆野係唔差
你冇比人昆 不過香港買係貴小小
決定好買 ROG flow x13
不過上網買好似同香港現水差唔多
想買部2合1
唔會拎出街,for屋企睇片同做少少文書野,唔會打機

ASUS VivoBook 13 Slate OLED T3304GA好唔好
差唔多價位係咪得返surface go,但新出嘅go 4 門市買唔到
咁你可以考慮埋信用卡回贈
垃圾黎
Both ?
咁有冇咩2 in 1 介紹
想買高階版flow X13
有冇巴打知邊到會有
美馬冇 日馬又唔寄香港
用途:文書+Youtube
Budget:8000 左右
最好MOSS 有同唔要膠機,同最好有靚moon
Ins 16 望左要等到14號,最好有現貨
各位巴打有咩推介,要拎去加拿大用
Sorry,budget 6000先啱
仲用12代 i7 😅
覺得13代會好啲你就中伏了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞