Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (122),新手請睇#1-2

1001 回覆
2 Like 8 Dislike
G4都出咗 仲G2
1部12000 1部16000 你比得16000不如上台版g14 4080
主要是slim 7好似輕d, 2kg左右, 所以有考慮呢部
同grade asus有無邊部可以參考下
唔好
T14s gen 4 AMD 用完promo code都係6千尾
G14 4080官網減到72999
香港要27000差一萬diu
我唔點打機, 諗住去買Zenbook S 13 OLED 7840U $9K (MOSS $9998)
希望到時去到, X13同G14 4060唔好減價
請問推介LIST入面部Asus Tuf Gaming F15/17 2023, 可唔可以代替xbox series x?
lenovo ideapad gaming 3買唔買得過
最多玩cs2
放部二手
ASUS ZenBook S13 OLED 13.3吋 (2022) (R7-6800U, 16GB+1TB SSD) UM5302TA (行貨)
正常使用 少少花only
Tg: https://t.me/hekncirkrjxihx
budget ?
可以
準備買部2手嘅 不過佢話好新 4千銀
i5-12500H, 24GB+512GB SSD, RTX3050Ti
高階文書機,係咪thinkpad贏哂?
no

點睇呢部
見佢有平
諗住長插電用
請問$5000-$6000 15-17吋文書機有冇介紹
唔打機, 主要用途office同睇串流
thanks!
https://www.youtube.com/watch?v=GKntg9_dBMc&t=602

呢個鬼佬吹到lenovo legion slim 7i咁好,但除左大陸機之外仲有冇咩問題
衣個spec 會唔會Asus m16更好?
出左13代同40系gpu
點樣都唔會揀依部
M16 有咁平咩?同埋M16 啲人話熱到煎蛋都得
都仲要萬三
其實除咗呢部,仲有冇邊一部都平咁多?

得一部特別平好似好奇怪咁
用途: 文書
Budget: ~8k
心水: 外貌協會, 好中意返工用過既dell xps

黎緊會去美國, 係咪dell US入手ok? 謝賜教
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞