[HKBU]浸大討論區(4) 會唔會冇5既出現

1001 回覆
23 Like 1 Dislike
其實大O係咪唔去都OK
果幾日咁啱撞咗其他talk
我經non jupas 升上黎,今日reg完比封信我話要參加學能測試(University's standardised test)
想知係咪規定必須參加,會唔會計分、影響成績?

Reg day係9-10號,個測試係9-11號 是但一日9半至6點,咁10號reg既人咪得番11號可以揀,咁岩唔得閒,offer 信又唔講,咁on9

唔洗,你冇聽條友講野?
做完有25蚊starbucks 禮券,not compulsory

唔該巴打
我reg果陣條友冇講,可能因為我差唔多最遲先去?
我經non jupas 升上黎,今日reg完比封信我話要參加學能測試(University's standardised test)

Reg day係9-10號,個測試係9-11號 是但一日9半至6點,咁10號reg既人咪得番11號可以揀,咁岩唔得閒,offer 信又唔講,咁on9

唔洗,你冇聽條友講野?
做完有25蚊starbucks 禮券,not compulsory

唔該巴打
我reg果陣條友冇講,可能因為我差唔多最遲先去?

senior entry 洗唔洗搞埋CCL先畢到業?
又UOW又CCL咁麻煩

推一推
想問下pe係咪有d科已經唔再開
course info見今年2個sem都冇
其實大O係咪唔去都OK
果幾日咁啱撞咗其他talk

optional 嘅
不過大O第一日係下晝開始,唔會撞嗰日上晝嘅入學典禮
一世人一次你自己諗
利申大O打手
又UOW又CCL咁麻煩

推一推

CCL做唔齊冇得睇GPA
UOW係關grad事?唔firm求補答

其實可以即日做...
唔係complusory
但係我個fac大粒迫全世界都要做
又UOW又CCL咁麻煩

推一推

我見今日本野寫UOW 同 CCL 都係畢業requirement
想問有冇人知history ocamp幾時

過左啦,係七月中
你year 3 entry? 睇下可唔可以玩4soc果個囉

過左啦,係七月中

扶青 入得過?

過左啦,係七月中

而家仲可以點報

過左啦,係七月中

而家仲可以點報

你去4soc個fb page個到有莊員既聯絡方法,你搵佢地問下俾唔俾你join
但4soc ocamp全部都係year 1 fm
又UOW又CCL咁麻煩

推一推

我見今日本野寫UOW 同 CCL 都係畢業requirement

UOW最好返齊,如果唔係開學會send email黎叫你上網補返做啲野,但要做咩好似年年唔同
我想問BU GE有冇話每個area都要讀一科
搞緊tran credit唔知tran邊幾科好
開左學對某啲soc 有興趣仲有冇得join?
開左學對某啲soc 有興趣仲有冇得join?

有promotion week去join i soc

想問吓trans credit要點搞
有冇得拎學資申請表?定要自己print出黎?

我見佢網上面有張form
係咪填想trans嘅GE course 定所有科都要自己搞

利申:year3 entry

yr3 唔係學校幫你轉咩

我year 3 entry嗰陣自動trans咗
睇下study plan嗰度有一行係recommended transfer就係trans咗嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞