[HKBU]浸大討論區(4) 會唔會冇5既出現

1001 回覆
23 Like 1 Dislike
Final year cGPA2.99
最後一個Sem點算好
唔想Chur
屌, F咗一科
+1
想問可以點樣計自己下個sem要幾多gpa先拉到某個位既cgpa 唔識計
係咪major 科
下個sem仲有呢科嘅part 2
set 方程
我都係差少少
咁都唔識?
下個sem再努力過
po你張成績表出尼,我地一齊幫你計
首先 轉中文版
AAB 6/F SU Printing Room
拉巴
報左下年去exchange
我cg 3.4x 希望夠去英國
另外想問美帝熱唔熱門?我諗緊會唔會有好多人爭, 搞到我連美國u level果堆都去唔到

有冇人都報左exchange? 不妨係到揮個靚手
考得衰有無得當我今個sem無讀過
美國好易去
我低到差唔多3rd hon都去左美帝exchange
但真心,有得揀,唔好揀美帝,好悶,歐洲exchange可以歐遊埋正好多
Cg唔夠2.5係咪一定冇得exchange/summer programme 差0.x
Cg唔夠2.5係咪一定冇得exchange/summer programme 差0.x

Sor唔小心出左幾次
year幾
未到仲係year1/2個努力d追下
year4 sem1去囉/summer sem去
未到year3仲係year1/2
係,低過2.5係冇得去exchange
IO網站search番黎既院校基本上全部都要你gpa至少2.5
真唔真?
果間大學對你黎講係department level定University level? 聽聞u level既大學勁多人爭
冇睇到你講u level,sorry
department level易去
u level仲要英國就.....3.4都應該ok嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞