[背囊撚][11] 暑假就完 back to school ~香港熱門書包牌子介紹

562 回覆
15 Like 8 Dislike
有時一星期可能走幾個唔同嘅盤
巴打,想問下沙田除左一田同Log-on,仲有咩地方係實體袋多牌子,又齊款揀,可以用到tapngo消費卷買
想問下各位巴
budget 1500左右
想買個返學用既背囊 要裝到ipad mac 最多兩個水瓶
目前考慮緊gregory daypack
會唔會有其他背囊更好?
唔考慮不死鳥 請出招
可以睇下mystery ranch catalyst 26 間隔都多 有獨立laptop位 最新推出款黎 我都心思思想換走2day
https://youtu.be/Q96vWoadoQM?si=i76JV63o24_0b5Nj
classic day 得一個laptop格 冇外置水樽格
你考慮佢係純粹睇樣?
想問下知唔知邊到會有實物?
咦原來冇水樽格
主要係唔想個袋咁漲 咁可能買有水樽格既會好啲
all day先有水樽袋
想多格有隻叫commute day 不過就返工樣
要齊款已經無乜可能
間間一般都係有呢隻時就無個隻
背囊咁大隻 邊有咁多位放貨
賣戶外背囊就唔少鋪頭
主攻日用背囊 我認知得2間 其他都係兼賣

沙田真係logon 毅成 overlander reecho
謝謝巴打
有冇巴絲打係土屋官網訂過袋
係咪會平過實體店少少
我有返地盤,而家緊Max,想話你知你呢set野Max一定放唔哂,Daybreaker 2就更加唔駛諗
重有少少補充返,就算比你放得哂所有野落Max,但好肯定你會好痛苦,因為Max本身已經好重
重都唔緊要
擺唔擺得落頂安全帽
應該放得落,但Max入面冇想像中咁大

都係果句,好撚重呀
家樂坊18樓
睇過啲YouTube review
暫時睇啱raven 28 同 ulvo 30
鐘意啲多袋仔型
ulvo個防水好似幾爽
再睇咗啲資料補充下
raven 隻物料G1000
可以自己Wax咗增加防水能力
咁raven 整埋應該啱晒水心
多間隔,又可以防到下水
講防水都係ulvo 贏啊
外觀就鐘意skule多D
ulvo 其實幾好
但30好似太大
23又唔夠多間隔
搵日去試下睇實物先
之後再決定
Able Carry同Evergoods有冇邊度多款可以試揹
suburban
有無人用過TNF KABAN?
第一代好似幾好評 而家得第2代有得買, 但Review同討論少得可憐
我想搵個旅行/ 平日出街都得既袋 睇完暫時都係對kaban 2.0同 arcteryx Mantis 20比較有興趣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞