[背囊撚][11] 暑假就完 back to school ~香港熱門書包牌子介紹

716 回覆
16 Like 10 Dislike
MPL22間隔同埋clam shell都比CHZ22方便
PLC20袋底有缺陷 應該係第第第第一個收皮款
(如果CTB20出ecopak就好鳥)
有日係街到睇到有個男人孭緊個背囊係
有啲色不規則暗花,相對個袋嘅黑炭灰色,暗花本體顏色就係淺少少灰灰地咁
袋整體黑炭灰色,感覺偏硬身
成個袋方方地
好似可以手抽

唔知以上線索估唔估咩袋嚟
官網已sold out
等人出埋試孭報告再諗都未遲
容量話20L但係成個袋size比起CTB26先縮得少少
咁我俾多USD40揀26L唔好
怕咩 日本官網永遠有時差
未用過日本官網,可送海外?
我幾年前買cpl都係美國官網買,岩岩睇佢地ig,話ctb下一水要等到10月了

得高度矮左4cm 其他真係縮好少
CTB 20L 感覺上會比CPL24仲裝得多d野
原本想買黎玩下
但望下個重量,重過個MPL22 大半
L數係細d 但重咁咁多,做 day pack 好似唔係咁岩
但作為Evergoods 死忠,依家用緊mpl 22同chz 22,比我再考慮都會揀返呢兩個多過新嘅ctb 20,ctb 實在太核突外觀唔討好,不過功能就另計啦,但講真用個背囊正正常常又未真係需要將個背囊間房咁間幾十格
喺EDC界嘅受歡迎程度同銷量去計
evergoods圍內 CTB應該係僅次於CPL
所以 應該係你嘅問題
因為個人認為太過方好似個殼咁但呢啲絕對係各花入各眼
唔知點解堅持要放到部mbp16

Matador x Carryology 點睇
ctb 格間真係好正
但真心好龜殼feel
之前試揹過一次,比老婆笑即刻要放番低
原本想買個Freefly duffle,想知呢個行李pass through可唔可以做手抽
嚟緊去旅行想買個旅行背囊
想問下各位師兄有冇推介
想要個唔算太樣衰靚靚仔仔又實用嘅
返工backpack點揀好?
CPL24
CTB20
Bellroy transit workpack

返工主要帶衫褲、鞋,做Gym用,一支水,一把縮骨遮,著恤衫西褲皮鞋
CPL 24 幾靚仔,用左一星期左右,好滿意
係無外邊放水樽同扣入行季箱d 2個功能
睇你著重邊個
返工會唔會覺得cpl24大得濟?
有個舊版,直接用手抽位插入行李箱到,覺得都代替到個功能
用緊evergoods既巴打覺得佢既fabrics如何
本身daypack想買返有xpac料好似weather proof方面好啲
但係evergoods個樣真係好吸引
有啲痴毛,都耐刮,如果鐘意xpac,佢上年有出過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞