[背囊撚][11] 暑假就完 back to school ~香港熱門書包牌子介紹

562 回覆
15 Like 8 Dislike
睇完都係覺得太大舊 唔多岩我
唔洗了清
我個嗰用咗七年 上山下海依然冇穿冇爛
開頭真係覺得千七個背囊有啲貴 點知用得最耐最舒服嘅係佢
個肩帶要讚 好舒服
唔知幾時先會用到佢壽終正寢
係fjallraven Ulvo30同able carry daybreaker2到掙扎緊唔知揀邊個好主要想用嚟當travel pack 放吓相機同電腦 唔知師兄們有無咩建議? 睇落好似Ulvo30厚啲保護性勁少少
有冇咩made in japan日牌backpack
除咗Porter Masterpiece etc…
想搵d唔太formal (日本好多袋都好似返工電腦背囊
用到佢軟哂/你厭 跟住又買番個
邊到仲有狐狸 skule
Coulee 25 唔知點樣調教個膞位 想揹高少少
成日揹到跌左落去咁

想換20 但見無左防水拉鍊 同25個價賣得好cheap
想買aer city pack淨係返工用,但係買之前想試一試上身先
唔知邊度可以有得試?
有冇咩牌子既 戰術背囊 型+料靚推薦?
able carry 買 daily plus 定係 daybreaker 2 好啲 (兩個都xpac)
平時出街帶相機電腦多
多間隔vs 輕
就係輸在唔夠間隔
鬼佬用得多啲
任何塞唔到入背囊嘅嘢都可以用佢紥住
常見就有運動鞋, 厚外套等等

呢啲橡筋繩背囊用嚟one bag travel就知好用
乜春bulky items, 濕衫毛巾係咁意用佢紥住先就行得
喺香港個context就少見人用啲
想問另一款skule 26 top 有冇巴打買左 好唔好用?
考慮緊買skule 28 定 skule 26 top
請問Peak design Every Day Totepack V2
有冇差唔多款推動
見佢好似3年前出
budget around 2000
要20L
26邊度有貨啊
我都仲未見到實物
Mystery Ranch
Little thing 有
26 今日Life sport 都有
Deuter同Gregory邊個對背脊好啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞