[背囊撚][11] 暑假就完 back to school ~香港熱門書包牌子介紹

562 回覆
15 Like 8 Dislike
補多句:拉鏈唔係上代嘅aqua guard,對防水有要求嘅話要留意返,可能因為咁所以依家preorder送rain cover
打算買daily plus但驚太重,本身用緊bellroy classic 20l
有冇用家可以分享下
Burton Unisex Dayhiker 2.0 30L Backpack
呢款性價比好唔好, 同狐狸差唔多L 既比係咪狐狸好d
有隻黑色 xpac感覺好輕身咋喎
Rofmia daypack v2
Gregory Matia
Bellory Classic
Raven 20 / Skule 20/28 / Ulvo 23/30
Commute Day
Osprey Parsec 26
大牌子好多都係咁上下
ULVO 30 無得輸 仲有貨的話
利申: 狐狸仔打手
AMAZON最多都係8折..但要等到貨 黑五 有時等成個月
香港有賣Fjallraven 間間都有唔同折扣的 7折都見過 85折就成日都有
但唔係間間行貨黎問清楚啦
錢 時間 保養 自己睇邊樣著重D啦
其實行貨保養係咪真係有用 見美馬日馬好多都又多款啲又平啲
有無人用過tropicfeel 嘅背囊?
睇啲IG廣告話佢可以由細細個expand 到大容量 幾吸引

https://shop.tropicfeel.com/pages/shell-backpack-ss23
本身返工同旅行都係用Aer CPP , 但返工用唔需要咁大 , 買左個 Able Carry Thirteen , 唔算平但當EDC剩係放幾樣野啱啱好。
簡單款都無乜野會出問題就無乜所謂
多功能 多車線 大D機會出事
你睇中邊款?
Link ?
抵買都分享下啊
冇咩特別目標 係見Black Friday睇吓搵嗰放得落重嘢嘅粗用 平時去759入貨又米又意粉都幾重吓
邊間有折咁好,我見一係無貨,一係正價
想買skule 20 黑色
Alpaka Metro Backpack
正常點知一個背囊冇嘢裝塌唔塌
想買個之後有機會裝laptop,不過暫時仲未洗裝住
睇開箱片?
巴打邊間買 平過hk?
dyneema料係咪唔襟熱?
睇完兩個review 都係鐘意daily plus 個水樽位,條帶又厚啲同個散熱好似好啲,另外見佢背脊塊綿可以攞出嚟,但唔知影響幾大同會輕幾多

bellroy 質素點?睇review 有啲話唔太耐用,之前睇transit 就話條帶會自己鬆
啱啱買左舊版daily,貪佢輕過plus同俾實物個啡色吸引左

classic條帶都會鬆,隔一排就要較一較,未去到好麻煩,特別係咩輕野果時冇乜所謂
粗用左1年,除左肩帶部分邊位d布起毛,其他位都冇乜野

同daily比,classic本身承托冇咁好,肩帶又冇咁厚同冇胸扣
一般casual用,唔會成日長咩重野既話,bellroy幾好幾靚仔
我都係因為早排同女朋友旅行,幾日出街都咩幾多野下,膊頭真係好攰先睇新袋
做背囊應該無所謂啊?
唔會磨擦產生高熱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞