[背囊撚][11] 暑假就完 back to school ~香港熱門書包牌子介紹

716 回覆
16 Like 10 Dislike
除咗size外
23同30仲有咩分別?
用緊skule,好似防水性能無乜

我見人試過用greenland wax搽落背囊度係有用
不過唔知係咪一定要G1000物料
本身有Mystery Ranch 3 Way Briefcase,覺得已經係最合乎自己要求,平時斜揹夠方便,有時要由公司帶野番屋就擴大然後轉背囊,合乎哂自己要求!

點知今日突然見到ADD1D Explorer Pack,又係3WAY,又係X-PAC,仲可以由20L去到33L,真心超正

然後見到個重量,1.5kg
平時用Mystery Ranch 3 Way Briefcase已經覺得唯一缺點係太重,斜揹會攰,見ADD1D Explorer Pack又冇斜揹圖,應該都唔太好揹,加上重過Mystery Ranch 3 Way Briefcase,而家好1516唔知買唔買好,未正式出又冇圖冇用後感...
腿帶我都想拆
買返嚟用到而家都keep住係出廠個樣冇鬆開到
打錯自膠
腰帶*
MR會反向虛標
我自己有磅過,MR個袋1.3kg冇錯,斜預黎講已經好重

問題係ADD1D個牌子好似冇乜討論度,雖然係香港野,又冇able carry 咁出名,真心驚唔好孭
係容量會虛標
同埋你會唔會日日用盡個3-way?
試過拎去出差,滿左其實唔好孭,真係應急先會用,真係成日用到咁盡寧願用個大背囊
我都覺MR容量嚴重虛標

我就係唔會日日用盡,之前孭個28L背囊太大,拎野又唔方便,先轉用MR個3-way,但問題係偶爾要帶好多野/會買多左野,真係需要個應急功能...

因為我會帶player出街聽歌,有時仲想帶個大耳牛出街,加埋尿袋同遮,以前用過10L多啲的斜孭又搞唔掂...所以MR 3-way已經係我最fit的選擇
Tom Bihn Western Flyer?好似Google 唔到有貨...
除左尺寸就無乜分別
23 睇落唔大
但佢有彈性 平常用夠用有突
30就大好多啦

ULVO唔洗搽蠟
佢無蠟係面架 三層結構防水
前排先入咗個skule28,用咗一個月都無但貼住背脊個面已經有啲位磨到爛爛地,好似唔多襟
同埋唔係幾擋得雨

諗緊入返個23定30 ulvo好
30去旅行可以裝得多嘢,又大個啲,不過就只得2隻色
同埋拎野skule比較方便啲
定買個rain cover落大雨用算
herschel有冇最新推介
女: retreat small / mini
男: Roll Top Backpack | Weather Resistant 防水袋
校園風Seymour

今年少左D IT / 多功能 袋咁
都有28
買23算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞