[背囊撚][11] 暑假就完 back to school ~香港熱門書包牌子介紹

562 回覆
15 Like 8 Dislike
去買隻skule 20俾條女
我自己有28
隻新淺綠色幾好J
實物比官網張圖好太多
要睇型號喎...同埋用途
有冇人知邊度有visvim賣?
佢間網店寄全球架喎
想買黎做背囊
最近趁日圓低水,買左個danton背囊
都只係$800左右
想問問意見 平時多係戶外行山去旅行用

個人又比較瘦同腰唔好所以想要輕身好揹同防水既

爬完文睇岩左able carry daybreaker 2

想問下如果揹4-5kg會唔會好辛苦唔受力

咁岩手頭上有個gregory classic day但唔防水所以想放左佢換daybreaker2
每個人體格唔一樣,我揹4-5KG完全無問題
有冇ching用過UA21
就咁放iPad 水樽 銀包AirPods之類冇乜特別野 成日覺得個袋好重
無用UA21 但有用2 day assault
我都無乜點放重野 都咩到好攰
無記錯原本就1.3KG重?
普通同容量背囊先500-800G
個背負系統做得再好
你無乜野揹點都係輸俾輕身袋喎
揹重野先會贏輕身袋
係呀 平時裝得唔係特別多野
另外有隻fine day孭落仲舒服
Raven 28 用料係咪靚過 skule 28?
但raven 佢效電腦個位又用唔著
二隻料定位唔同
Skule 隻料 輕身唔少 跣水力更強
睇多一陣覺得raven 20好似好睇過daily plus/daily backpack

我見daily plus個底都係Xpac,其實孭唔孭到重嘢?成日都覺得xpac好易爛
想問下邊度有skule實物睇
揹到
但daily plus真係幾重
MRPORTER

呢間有 不過最好問下先 商場鋪無乜貨係鋪 都幾好行

呢間旺角店有 貨好多成間鋪都係貨 似倉多過似鋪啦 但紅日唔開
荃灣店 你都係問下先 上次去全場都係herschel 黎 幾十箱herschel
無乜狐狸仔
Skule 28 log on 有擺出黎
掙扎緊ULVO 23定30好
打算平時返工/日常/去旅行用
有冇巴絲可以分享吓平時使用心得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞