[背囊撚][11] 暑假就完 back to school ~香港熱門書包牌子介紹

716 回覆
16 Like 10 Dislike
CAS2 出V2
CAS2定MHP3.5好
大家點睇osprey hikelite 26
想買黎旅行/行山用
呢啲有背架會唔會有咩問題?
試過下好似幾舒服
通爽啊

除左唔靚仔 會有咩問題?
睇下會唔會話好難放野/無咁耐用之類
耐用度無問題 可能仲好

最大問題係 清潔難少少
有塵痴左後邊 要用花灑/水槍沖走
上網碌碌下見有個廣告,airback travel backpack
好似幾多功能同實用,$1788唔知有冇伏。
想問motherhouse 係咪香港無得賣

如果要用到mhp 咁大個袋我會轉用細背囊
Cas v2改善咗上代兩個最多人講嘅嘢 扣位同條帶9fing
Matador seg 有無bro用過覺得如何
啲鬼佬真係好鐘意有繩
攀石撚都可以參考下
其實想問樓主
fjallraven ulvo 30 ,拎野果個開口得上方,會唔會唔方便
gregory袋開口可以開到好大
岩岩賣左arro 22 backpack同gregory shoulder blade 2,
想買新袋了
我都睇中Osprey Tropos 32
本身一八幾 咩慣較大SIZE
但諗緊有埋背架 嗰袋冇得摺埋 日常用會唔會太大唔方便

可以開到咁喎
老實講,睇呢張圖好細
睇youtube呢個就大好多
呢類袋,唔好處係想拎最底啲野好麻煩
唔同gregory袋,拉開晒啲拉鍊就拎到
當然我都明白佢要防水,先要咁做
btw我應該都會買
aer cpp孭咗幾個月,真係嘛嘛,自重太重呢啲大家應該都知,不過個背負系統都好唔掂,孭3、4kg嘢上身個袋扯到上半身好緊好唔舒服。而家换咗Thule chasm即刻輕鬆晒舒服晒
我之前用過ulvo30一年左右, 無線頭問題, 係條帶易鬆, 一兩日就要拉一拉, 最後揾咗個扣扣住帶尾同腰帶位就無事. 個腰帶可以拆, 拆完就有位扣

試過兩次黑雨定唔記得8號波會入水, 隻物料係超級防水, 入面個層點都唔會濕, 但頂同面個接駁線口位會入水, 啲水會兜晒係最近面嘅個格, 不過就完全唔影響其他格
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞