[背囊撚][11] 暑假就完 back to school ~香港熱門書包牌子介紹

716 回覆
16 Like 10 Dislike
想入手返一的日常返工去,間唔中去旅行又得。
三個品牌邊好背負上比較好?

Wexley vs able carry vs CIVIC

able carry max backpack 30l
CIVIC TRAVEL BAG 26L
WEXLEY STEM / X-PAC® KAPOK X WEXLEY 20L
able 同 civic極似
而且able 26l好似仲大過 max 30l
最好落舖頭睇實物

題外話 fjallraven ulvo 30l 似 26l多啲
Thx! 最緊要舒服, 又唔想用Osprey!
搵日去觀塘睇下先
試哂上身先決定
留意返
max 30L淨重1.72kg
civic 26L淨重1.52kg
btw, WEXLEY d款似唔似抄aer mix able carry
有道理,預左係重,所以要上身睇。
Mantis 26 會買先
另外就會買多個,不過就三選一未決定

Trakke x Carryology 點睇
有無waxed canvas版
隻glow worm成六千,真係。。
被秒
留返買rofmia算
佢除左外觀,佢連內籠都抄足
仲有tomtac都抄足aer
想問下咁多位 睇中咗mismo一個袋
香港有無邊到實體有得試/點買先買得最平
想買ULVO,23L孭上身好細個(可能因為我比較高同橫,個袋嘅設計又比較窄),但又唔想買到30L咁大個(純粹放外套、15吋macbook同其他日常嘢)。大家會點揀?或者有無其他背囊推薦?(最好防水同間隔比較多)
窮遊搭廉航唔買寄倉行李
有咩大容量背囊推薦
Able carry max backpack 30l
CIVIC TRAVEL BAG 26L
背過上身都合適,又靚仔!
請問二選一,咁多位師兄有無好提議?
去旅行梗係有大買大
冇辦法,坐廉航而家又限左尺寸
應該有40L岩size背囊?
其實不嬲都有尺寸限制
背囊大部分都FIT到登機行李SIZE 睇重量重要啲 而CTB26 輕少少

要大就tomtac T66 40L 夠平又輕
用咗Gregory Rhune 22,孭重啲就好易攰

諗緊係唔係因為冇咗腰嗰條帶所以啲重量去晒膊頭
最近睇Matador SEG45好似幾岩one bag
SEG28好似都唔差
有需要用到咁大都ok嘅 唔full pack應該無乜問題
想問下除咗able carry之外
有冇其他背囊都有類似肩帶放八達通位?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞