萬事得Mazda 車主揮手區 (21)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
Wireless charging 個位design 得好差,好走位叉唔到電
想請問 我係馬3 2017
係咪得sport版有車速顯示?
Wireless charging + Wireless CarPlay 部電話會熱到爆炸
而且聽人講好食電
今日唔小心攪到咁

條軚 d 膠都甩左一忽,會唔會好易爆
邊會咁易爆
咁都放心 d
好撚痛

雖然我P牌都預左架車會花
我都試過 停車場hi 到
而家覺得勁柒 反正有藉口換軨 成套換
無錢

重點係我覺得換完條軨都好快會花,尤其係左前轆,今次都係左前轆
放心 得自己先會留意條鈴
根本唔會有其他人care
大把人士啤呔揸出門
你啱既

我開頭係驚唔安全姐
介唔介意講下最後total 幾多
下年都想買 但諗緊cx5 or Mazda 3
Contract Total $56,142 AUD。
加埋全保,車Cam同Window Tint嘅話我預$58K。
超咗當初預算$10K,不過預咗過人世就任性吓。
新手睇緊cx5二手車

係唔係2017後嘅改都係改內飾?
想知佢個skyactivG 同skyactiv引擎有咩分別
同埋年份後先有

當然想問下現有cx5車主架車多唔多鑊氣
cx5有油車有柴車
油車叫skyactiv G
柴車叫skyactiv D

2017打後主要都係改下鼻
套系統一樣係舊果套直到2024款先有新d果套system
唔整啦,問咗幾個整車師傅同朋友加上YouTube 睇咗好多Review,意見好兩極。而家對Coating嘅實際效果有啲保留,覺得都係打蠟好啲。
我情願留翻啲錢第日買套洗車工具Pressure Washer同蠟自己嚟。
做3m膜最好

做過一次之後,以後買車都會再做
有冇Ching知Mazda 二手去得快唔快..有架2022 3仔sedan 1.5 黎緊結婚準備放,想知大概要預提早幾多開始搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞