萬事得Mazda 車主揮手區 (21)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
再加一個
垃圾 spark plug
只知軚唔夠氣/冇換油會食油

會唔會timing錯左搞到瘋狂detonation?
會 detonation 成個 engine 唔使要
聽佢講都係油耗高啫
簡單啲可以試下買支 liquid moly 清偈/積炭 (不過無清開就唔好喇, 陣間壞偈唔好搵我)
Mazda唔好揀hybrid啦
正式加入萬事行大家庭
2.5 mazda 3 希望唔好太食油
應該三個月後拎車
買左幾錢
澳洲撚 買左頂版
$45k有找 total平左1.8K 送地氈
上半年X20 Astina先係頂版
恭喜哂G25 Astina
宜家X20係絕版
銷量太差

買Astina為左個bose
有諗過買G20 touring 加vison, 再出改去喇叭
計下計下都係差2K到 但揸落2.5靜啲 (唔知係咪錯覺)
又多啲野就算 衝頂
原裝聽講唔差
bose反而會冇得自己較EQ同埋尾箱地板下面變左低音炮
touring同evolve sp好難揀
有時皮椅係debuff多過buff 特別係天頭熱果陣
原裝都算唔差㗎啦 好過corolla
但係同bose真係有分別嘅
不過再試過啲改裝喇叭真係唔同
買車有coupon
我同個sales講 用Demo價錢訂新車先肯買
佢又做比我呢個價 就買咗了
澳洲萬事得係咪冇Service package?
個sales就話返去佢哋到做service 就會比10% off
我唔係香港買唔知
但 mazda 自稱用 lifetime ATF 唔使換
我諗原廠冇換都唔奇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞