萬事得Mazda 車主揮手區 (21)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
小弟鐘意machine grey覺得低調得來又優雅
同意,我指嘅銀色就係Machine Grey,配BBS Wheel同Brembo Brake既優雅又Sharp
白色都好靚,冇咁Sharp但低調同百搭啲,既然決定咗就唔回頭了
美國巴打here
我NC daily
將來有打算生BB既就更加要趁而家未有細路仔快啲買兩門兩座車

有左一家大小之後你買一部車係載唔得晒你全家既基本上可行性係好低。
除非你住獨立屋,屋企泊到兩三部車。
我而家得一個車位,下年短暫Keep 2仔要另外揾個位成本頗貴,希望一個月有三幾日Uber CarShare幫補下
呢邊好多屋都有2車位,都準備咗24/25搬屋到時只考慮兩車位果啲,所以Keep住先都唔會太大問題。
好彩呢度得我同佢冇其他親人,就算真係有B,有部4人車都夠囇。
2023新出嗰隻啡沙色唔得
我太鍾意淺色籠 所以放棄咗白色
有冇mazda 車房介紹
想睇下粒電 成日著黃色三角形感歎號
痴線 我CX30呢排跌咗啲 都仲14.4km/L 之前14.7
9L/100 又真係大食左少少,朋友部XV拖埋四驅先係呢個油耗
我揸mazda3 hatchback 2.0偈 8成巿區都做到13km/L, 公路多的話可以再慳啲
想買架2手 代步車
P牌 想操車
budget 50k內
請問有沒推介?
一律建議馬3

應該冇搞錯?
唔關香港事嘅 睇車廠鐘意點遮
要問下上幾格果位人兄
8.9km/L等於11.24L/100km
到底係咩腳先會咁
好多理由既
無清 MAF
Oxygen sensor 壞左
用錯偈油
無換 ATF
軚唔夠氣
air filter 唔夠 airflow
最後就係, 垃圾駕駛習慣
順帶一提用左 0w20 之後真係番唔到轉頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞