萬事得Mazda 車主揮手區 (21)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
8.3-4L/100km

70% highway 30% city

2020 Mazda3 2.0
又問下咁多位巴打

坐 4 個人上斜路果陣架車要轉到 4千幾 5 千轉先識去,係咪算正常?

有時斜路起步要踩到盡架車先夠力
咩車
2020 mazda3 2.0 hatchback
都正常 上斜加滿人起步
齊晒高負荷條件
了解
有時聽到都鄧架車辛苦
踩深但唔好地板油 可能仲好 hold住轉數比佢做野
平時係咁揸架

停完燈位 勁慢勁輕咁慢慢比佢轉 隔離線過左三四架車我先加速到人地正常速度 有時真係驚比後面架車問候
有第2個方法 離遠知佢轉綠燈開始慢溜
留一段直路比油先衝上斜
紅隧巴士造跑道咩家陣
轉 sport mode?
有冇英國巴打?
你地多數返原廠做 services?同埋你地有冇join佢一年保養
包breakdown?
我有返廠做佢個yearly service
好似用佢個mazda roadside assistance會包breakdown…但我又有買到AA…唔係好明呢度點玩法
最近公佈咗MX5 2024小改版ND3,我就咁啱9月頭果陣Order咗2023嘅ND2等緊出年3月收車。
今日咁啱個Dealer打俾我話有人棄咗訂,12月會有架同我Order一模一樣嘅2023 ND2問我想唔想提早要。
出於各種原因想維持出年先交車,順便問埋佢可唔可以改合約做2024嘅ND3,佢話可以但最遲星期一要答佢。
而家有啲心大心細想補$2,800 AUD上ND3,預計4-6月收車
小弟黎緊想平平地買架cx5或者mazda 6用。兩者都係10年車齡。師兄們有冇意見可以比。
師兄有冇興趣睇架2015 齋版Mazda 6?
可以教埋你揸
以Mazda既歷史,一向款尾車係最正嗰批又多option。
等埋ND3睇下改左啲乜先
有新買新
睇咗ND3會改啲乜,Exterior 冇乜分別。
Interior同Features有啲改動我幾鍾意,多咗啲Safety Features可以揀On/Off平時揸會有用嘅。
另外Upgrade咗啲電子野同後車鏡咁。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞