UK 租樓買樓攻略 (7)

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
應該扣埋稅先4.X
而家仲有好多一年5.X
https://www.youtube.com/watch?v=4XIFXTR_L0g&ab_channel=TheReynoldsFamily

(突發!)老公外出,賊人強行入屋!英國經濟下降,犯罪率超升…強盗針對亞洲人下手?! DANGER in the UK - Do Burglars Target Asians?!
香港800萬樓租萬幾蚊,跌10%夠你租4-5年就梗係睇定d啦

英國30萬鎊樓都租千幾鎊,1-2年租喺返度啦仲未計搬屋成本唔細
英國30萬鎊樓但係租千幾鎊,香港800萬樓又係租萬幾蚊,英國仲唔洗地租差餉管理費,咁睇英國買樓收租真係發過豬頭我自己香港有層樓820萬就放租2萬2喇,可能你搵租特別平啦不過講真,而家英國樓價都係跌個的屎咁多,匯價跌仲多我覺得full pay 就唔洗點考慮囉

搬屋成本唔平?我搬間4房既都係300鎊咋,可能我屋企少野啦
英國買 leasehold flat 一樣要俾管理費,不過個名改左叫 service charge

買 freehold 屋就唔駛,但間屋既維修開支就係業主既責任,同埋好多係要裝番 security system 同 subscribe 有關既服務,呢啲都一樣係近乎固定既開支。
freehold house 而家都有service charge 既有d 新樓。

其實香港d security system 都係咁俾subscribe 既費用,已經好多年都係咁架喇,舊時有咩事會有真人打電話俾你
巴打好想認叻 但好柒
快D返香港啦,唔好喺度浪費時間
當然啦 住返嗰頭 感受下係咪真係落腳嗰度
睇樓都方便啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞