二十尾打上嘅港女實在太令人失望

906 回覆
2809 Like 215 Dislike
咪撚癲啦有學識有內涵唔拜金又養得起自己點會睇得起你自己越有能力其實越不屑拍拖唔知點解要同一個男人一齊拖低自己生活質素又未必真係夾
所以我咪加咗「所謂嘅」依三隻字我就係唔覺得有咩唔平等
冇咁多男人恨出pool 你咪唔會有咁多競爭對手 要幾條仔搶一條女
唔通單身女仔出pool意欲低 搞到你溝女難咗都得罪你?
咁到時你生左仔要湊仔做哂所有屋企野,記住唔好話唔公平,唔好話咩個仔大家有份。
有做gym+識著衫+有學識已經打橫行
goodest logic
其實要叻 人工有返咁上下唔洗人養夠獨立就冇咩可能溫柔體貼百般遷就
好多人仲未明 想要個溫柔嬌妻照顧細心 你自己條件要返咁上下
最少個老婆唔洗返cher 工/湊仔先 係香港應該冇咩可能做到
自己冇做大爺嘅本事 就唔好咁多要求
你呢個諗法就係台灣俾人呃果堆人嘅諗法
睇你夠唔夠錢
其實好多人同佢地一樣但有另一半
上一代人好多中晒你講果堆野照結婚生仔
搵個夾到嘅就ok
當初日本上世紀80年代 日本女權思潮高漲 當時女性有一個說法就是一個女生應該有4位男朋友 跑腿男 埋買男 禮物男 同本命男 當時請日本女生吃飯需要到5萬日元的高級餐廳 當時就有專有名詞 戀愛資本主義 後尾1991年日本泡沫爆破 日本企業需求人數同最終錄取率比例係2.86 同時當時日本男性選擇不戀愛不結婚 丈夫希望妻子成為家庭主婦的男性係各個年齡段都唔超過16% 呢個時候日本女性遇到非常大既問題 佢地放棄左80年代提倡女性自主既主要宗旨轉而向日本男性開炮 認為要男性要讓渡利益比如供養埋買送禮物 認為一個正常的男人應該要學識共情於女性和提升自我去滿足女性 但當時草食男俾既答案就係愛理不理 但對於上層男性都只會選擇1D上層女性而對於中層或下層女性都只係玩玩下 畢竟男人都係廣播種 佢地同中下層女性並唔係一種長擇 佢自然有下一個
係明治安田生活福祉研究所調查指出 希望結婚男性只有38.7% 而希望結婚的女性有59% 日本女性係職場上失敗後係婚戀市場既供需關係並不對等 從當初80年代既要求「三高」高學歷高個子高收入變成左而家有工作唔家暴就可以 所以因為呢種種既歷史因素先會做成日本女性妥協同女性追男性比起其他亞洲國家更顯著的現象 講到韓國 韓國男性比起日本男性就更爭氣 你所謂「唔係毒撚、只要靚仔」就得 但係韓國整容非常普遍而且每個男性都有一種比起中國或日本男性更吸引女性的oppa美顏 但你既原因同結果並唔相符 韓國除了香港以外就係第二個不婚不育既國家 而佢地靚仔數目事實上遠超其他亞洲國家 所以證明出主要原因並唔係毒撚唔毒撚同靚仔唔靚仔 係到底呢個國家既女權有幾發達從而引致男女之間有多對立同仇視有關 田園女權事實上就係強硬無視人類天性同自然規則去實行道德相對主義
ching chatgpt仲寫得好過你,起碼人地識分段
講point啦 唔需要同我講咩好唔好過主觀覺得既野
俾論證 俾數據 俾邏輯
所以話好多港男根本同港女一樣,要求多多又唔睇下自己咩質地。
呢個世界咁大,實有合佢地要求嘅人,等於六合彩都有人中,不過萬中無一啫。
自問係咪配得上人地嘅天之驕子,有冇咩成就係世界級?冇就早啲上床發個好夢算啦,普通人。
你聽得太多kk園區新聞

都係個句,回報遠高於風險

唔去越南,去台灣日本韓國揾
去其他地方揾咪得
女友賭輸賣身「包養3個月12萬」 他綠到爆!還是選擇原諒 - 分享自 LIHKG 討論區 https://lih.kg/jOtQbS
咁希望樓主都遇到個女人做過sugar daughter 又包裝下個故事
唔需要你養同埋結婚嗰堆濕鳩野既女人好難俾你搵到啦
個個自給自足已經搞撚掂
連越南都搵唔到你覺得後面3個地方嘅囡會睬你

係舉例都舉啲再窮啲架啦
女友賭輸賣身「包養3個月12萬」 他綠到爆!還是選擇原諒
https://lih.kg/jOtQbS

一萬蚊港紙一個月
賭仔還債乜都得架啦只要唔使還錢,屎眼俾債主屌埋都仲得
係台灣一萬港紙可以做好多野啦
Hk?
係呀,只係手持一萬港紙嘅唔止你一個
所以佢地會揀擇囉
就算越南妹都會揀

因為一大堆人手持一舊錢過去
越南新娘好像很多人都有誤解(文長)
https://www.dcard.tw/f/relationship/p/235568540

今時今日過越南買新娘已經係衰收尾多
工作上識越南人然後正正經經追求可能成功率仲大啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞