二十尾打上嘅港女實在太令人失望

906 回覆
2809 Like 215 Dislike
你有錢自自然然吸引啲鐘意錢既女㗎啦唔通吸引到啲鍾意靚仔既女咩 你靚仔就話
我都識唔少港女over30歲,其實唔少都唔介意男人搵得少,但最緊要唔係懶同不學無術,有D搵得少都唔介意同個老公一齊捱去供層樓。
當然會有想搵人埋單唔想捱個種物質女啦
過多幾年咪又一樣
聽到呢句以為同綁匪簽緊合約。
我唔係話佢地唔係好女仔

我係講廢男人要揾返同level嘅女人, 除左收入見識學歷都要match
慢慢黎好過一黎即chur呀
差好遠既
過到幾年證明已develop感情, 到時可能你都會自動奉上啦
咁你會唔會娶俾人包養過嘅女仔?
做政府工3/4 萬穩定d, 唔使ot , 年年跳point同護士career ladder一樣
唔係無 不過玩app想識好質素 等於落club搵處女一樣咁難
通常離過婚的女人都無咩童話,亦會因離過婚而自卑,所以仲有公主病的應該屬少數。
男嘅叫雞 女嘅貪錢
點會搵唔到呀你自己要啲咩要求先?
到佢睇得上眼人地又未必揀佢呢

永遠都係你揀人人揀你
B真係寄生蟲嚟
當佢雞咁屌就啱
都係打份工覺得兩個夾就得啦
過咗35歲仲食到廿幾嘅
一定係靚仔高大有錢
唔係靚仔高大有錢嘅男人
你都係食剩女算
所以樓主自己都好有問題
太依賴物質去定義自身既價值
以前無乜娛樂就要靠結婚生兒育女打發時間,依家大把娛樂活動,就算足不出戶都可以做到好多嘢,你話另一半唔煩都算,但事實大把港女煩到仆街,因為唔煩都唔會搵人拍拖
sample size咁細,好難討論落去
其實樓主只係毒撚俾人搵黎埋單
有質素少少的仔/女,大學/出黎做野頭幾年mark哂啦。
撚會有quality要3張野先搵另一半
唔係話絕對無可能又高質又3張single,不過一定好少,少到0.1%都無,仲要個0.1%可能係後生個陣在蒲狂玩個d
到時就樓主想結,條女唔想住
呢個數其實就唔係好多
閒閒地一個公立醫院醫生做兩年都唔止
買少少奢侈品(錶、音響)就冇乜閒錢淨
自己一條友就的確係零經濟壓力,但未鬆動到可以輕易養埋另一半
所以一係搵個唔好樣樣洗你錢嘅,一係你養佢養得心甘命抵嘅
25歲都會話樓主老架喇
呢句真,去到咁上下年紀,講條件個個都識
你遇到咩類型嘅人,好多時只係反映你本人嘅層次,而唔係香港整體環境
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞