二十尾打上嘅港女實在太令人失望

906 回覆
2809 Like 215 Dislike
但咁都有咁多正皮
信上面條冷氣軍師真係仆街喇
你理撚得我搵幾多
數就係咁計
靚嘅錶隨時十皮起跳,音響呢啲都係無底深潭
租樓就最低消費皮五,供樓就分分鐘double (搵六位數唔會咁戅鳩買龍床盤住)
出去social得多、食得好嘢多嘅就另外一至兩皮

根本唔關收入統計、排頭幾多事,有冇閒錢同有幾大經濟壓力係睇要洗幾多錢,而收入會影響消費模式
啱啱得十皮,係夠支持一條友嘅中產消費模式,但唔夠比多一個人有同級消費

算啦,如果你都仲係覺得收入係全港頭幾多%係好緊要嘅話,你自己慢慢J啦
上面答咗嘅唔重覆
不過都想你知道李嘉誠應該係喺<$2000嗰格
搵個自己生唔到 又鍾意細路 個細路又細又乖又痴佢
咪加分囉
錢搵錢先有機會真係做到富豪
比你做到月球人都只係高級中產

醫生、律師呢啲係賣時間換錢
trader、金融sales靠bonus同commission
保險搵真銀就靠有埋副業 (例如醫美、化驗中心) 幫高消費力嘅客一條龍服務
但呢啲都未算富豪囉
上面仲大把人話廿中冇穩定伴侶就係有問題
樓主幾歲?幾高?幾重?
樣?/10
冇得選擇都叫有權選擇...咁似而家D選舉
你呢個係大部份普信男普信女情況
但上層男同高質女就肯定係上面果套岩
而大家都係中意搵上層
其實香港社會兩性現況係生物學同社會學角度係非常唔健康
話就話而家係相對道德主義同自由市場 但傳統思想並唔係冇道理
叫雞
話啲女唔睇錢嘅係咪未見過the1
溝外國女仔算真心
實好難頂
佢地有需求, 你咪俾個希望佢
咁到時你想點玩都得啦

但小心港女好記仇, 自己要小心D保護好自己
其實同經濟比較相關
搵唔搵到足夠建立家庭嘅錢先係重點

所以日本經濟迷失三十年,出生率都好低
賣單唔緊要, 老婆起碼同你生仔,

但要睇清對面咩家底唔好負累得閒就借錢救全家果啲快快遠離。
嗰啲你娶得起先算啦
其實而家啲東南亞妹都好醒
台灣好多搵越南新娘受騙

講真今時今日只要有得上網,
好少仲會有男人想像中無見識嘅鄉下妹

而且買新娘果批覺得俾錢就係大爺,
亦睇唔上眼好純樸(好豬)果班,
想要青春啲靚女啲,
結果人地錢一到手就走佬
不如講下first date 你有咩話題,港女十個有八個冇話題係真,但你自己點開先?有咩嗜好?
咁係因為正常嗰啲已經比人mark左
果度係講緊廿中想拍拖但無穩定伴侶,
搵唔到/成日散果啲

唔係指唔想拍果堆
唔通一個人宗教原因想一世獨身又有問題咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞