二十尾打上嘅港女實在太令人失望

906 回覆
2809 Like 215 Dislike
玩過一期交配app嘅表示遇到勁多女都係咁
無學識低收入都算 有啲連常識都無
搵仔養好似老馮咁 但又唔照鏡睇下自己咩樣
完全唔知點解搞得埋
有冇諗過咩質素既人吸引翻咩質素既女仔
報左驚 有咩留返同個官講
離過婚點會無settle down過呀?有晒心理準備啦!
未婚果d分分鐘仲大鑊啦
一個特價品,預左有瑕疵但正價比高
一個炒價貨,預期高檔但炒燶食水深

而且離過婚唔一定有生仔,未結過婚唔一定無落仔,所以這句英文咩女都match
同一時間,人地開支細你幾多
樓主溝撚到咩真係咁撚有型/把口掂邊使煩呢啲嘢

圖片解釋一切
你係香港揾廿萬一個月生活都無問題架 溝到好多女架

無錢咪去二三線城市做大爺囉
有錢嘅人如果性格姑寒,可以姑寒過你同我
細個冇錢就冇計,大咗搵到錢好心抽返啲時間出黎培養下興趣。

從來最吸引異性嘅人都係貪玩,興趣多經歷多,自然有故事講,俾到人新鮮感同inspiration,咁先有得傾落去。
就算佢興趣係女人,如果玩得夠盡食勻各國佳麗,present得好都可以係一個吸引人嘅地方。

開口埋口都係錢錢錢,只顯得自己冇深度。
就算人地同佢講錢,香港地大把有錢人,十萬一個月都唔夠人地配貨買個袋,仲講條毛咩。
就係當你需要果陣,如果你個fd單身,佢有可能掉低手上既野黎陪一陪你(or相反,你可能會掉但野陪一陪佢)
但好多時有家庭既人都會湊仔/陪另一半優先,當然唔係話咁就約唔到,但多數會係planned既,而好難話突然約
都幾多藉口
你碌鳩細就唔好獻醜啦
咁溝得多女嘅, 好多都唔係靚仔有型有錢

反而係識玩見識多温柔
釣咗一堆幻幻出嚟
用有錢吸引女人>好多為左你d錢既女人埋身>你個圈子全部係呢d女>所有女人都係雞
要第一個step改左先
不過講真,要咁識於微時又其實唔易
唔通個個都讀書時期就識到穩定伴侶咩
我覺得一個女人想贏得男人尊重
財政上應該獨立少少

其實今時今日大部份人係都公一份婆一份架啦
日本咁大男人主義,都好多人做唔到一個養全家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞