True Wireless真無線耳機討論 (70)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
自己聽完jabra elite 7 active 比較鐘意佢個種低音打落去嘅聲 但睇到啲人話連線麻麻,請問有冇類似但連線會穩定嘅推介呢?唔該
同問
用緊jabra 75t 85t
75t都聽到
但85t 環境嘈少少都聽唔到
行貨az80仲未有消息?
講起Jabra就嬲, 我之前睇youtuber推薦片, 買左個Elite 7 Pro, 片入面佢嘅通話質素極佳, 企喺車來車往嘅馬路邊個通話質素都好好; 但到我自己用時基本上個環境有少少雜音(例如巴士上層), 個通話質素已經慘不忍睹, 雖然我都知一定係畀錢落廣告, 但估唔到真係做假到到咁
有冇ching用過Sennheiser CX tw
屋企人用緊
岩岩出左星際買左對AZ60
Az60 m2?
買咗一代, 係咪有事
我明。睇完YouTube見通話做得好好,諗住買前試一試,即刻擺低
屌咗mystique
堅正 低音有力人聲又唔會後
最緊要係後面啲樂器detail 都好清晰<<好中我
好彩冇為anc 買Bose
街邊用隔音我覺得ok 當然搭飛機就衰硬
不過一年頂盡都係去幾次旅行姐
你用開Sennheiser基本上都一定鐘意mystique,佢可以話係mtw3嘅升級版(個人聽感),因為調音都似mtw3,mtw3其實都好靚聲,但mystique再好少少,人聲清d,bass其實mystique同mtw3差唔多,但mystique人聲靠前d同清d,音場都闊少少,我之前兩隻耳機擺埋一齊試過,不過mystique戴到耳仔痛,所以無買,繼續用mtw3,等xm5,az80或者gemini2先再換
表現正常?
咩意思?d聲似mtw2,佢apps有個模式係令人聲清晰d,開左會靚聲d,我之前用左mtw2好耐,基本上cx同mtw2音質無乜分別,睇你預幾多budget,貴多少少買cx plus都ok
新手想問同價錢黎講,AirPods Pro 2 真係唔掂?
定係樓主果堆牌子好d ?
睇你用對Earphones 嚟做咩多啫
你睇本地youtuber?
聽YouTube / 睇Netflix 音質正常就可以
以前搭飛機用bose舊果隻耳牛降噪好得架喎
btw買左bose qcii有啲失望
啲聲仲差過sony xm4
好少可試咗半首歌都冇就除低
xm4啲聲同mtw嗰啲比硬係覺得爭咁啲買唔落手今次唔敢有太大期望
諗緊買Sony xm5 定係az80好
香港幾時開賣
本身想換電話,有諗過特登買部有aptx adaptive嘅手機,但好似有d不智,考慮完一輪都係買返Samsung算,放棄左aptx adaptive,所以會優先選擇LDAC耳機咁解,觀望多一排先,反正唔急
85t 算唔錯
係sony果部,諗住有a306咪用dap連 唔好浪費 用電話連無問題但d聲唔得 接受唔到 好朦,d聲嗱埋一舊 ,最後接受左現實,好似呢排無斷得咁勁。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞