True Wireless真無線耳機討論 (70)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
請問各位$3000 樓下有d咩好選擇?

主要要求係通話清晰

我見你地有講過幾隻:
pi7 s2
Az80
Denon Perl Pro

邊隻好d呢?仲有無其他好介紹

唔該晒
想問下東京買唔買到AZ80
84鎂好似係az40
可以喺Amazon JP買,揀便利店自提
不過咁樣冇得退稅
你要通話清晰唔係應該去買車用藍芽耳機咩
ATX9本身就麻麻哋
過幾日去東京
有咩好介紹?本身用緊AZ-60K
有睇過TWX9但好似負評好多
之前聽過Pi7 S2真係好撚正
聲音上完全係真無線既新領域

本身用緊 Master and Dynamic MW07+
Sony 同 Senheiser 兩款都唔係好鐘意
有冇啲平少少既可以揀下
不過MW07+好撚襟用
定係買隻頭戴式 XM5算

好難諗呀
打錯 twx9先岩
定係都麻麻
最推介應該唔到佢
熱潮已過 但唔差既 至少3月個排都仲好多人講呢隻
https://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=180&t=6800942

咁有誠意嘅AZ80/AZ60M2評測,之前冇留意

gaming 耳機問唔問得

夏天太熱唔想用headset
有冇無線入耳式耳機介紹下
主要都係要聽到腳步聲同埋收音唔好收太多background聲就得
你用咩打機?
iPad 我建議用返AirPod 就夠,延遲好低
一係你就揀返gaming牌子嘅耳機,不過音質就好一般
我用pc
唔係主力打fps同音game嗰啲
可以接近少少delay

音質唔太care
直接買有線入耳可能係最好既選擇
我係其中一位苦主,不過我係最頭果水,唔知之後qc有無改善,但如果壞左就真係恭喜曬,維修中心開星期一至五朝9晚6唔包食飯時間,返office既用家麻煩一係請假一係寄過去
都會聽下歌嘅,不過通話都重要
Az80 同 Perl Pro得唔得呢?

本來想睇埋Xm5, 但Xm4好似伏得太緊要
1500 budget
想要隻headphone 係coffee shop咁噪地方人地聽自己呢邊都好靜
唔好意思阻阻大家,小弟用緊5年前嘅Jabra Active 65T,平時返放工聽歌 食飯睇片 跑步用,呢排舊電好似準備收皮,連續用兩個鐘就無電。

想問下如果想買返對運動級嘅,Elite 5定係Elite 4 Active好啲?定係Jabra已經無人買
唔知係咪心理作用,呢次韌體更新完好似好聽左...
今日試左denon perl pro
Down埋個app去試 我覺得係幾正..
試試下有電話入 通話好似都ok
但真係想知呢隻同nuratrue pro係咪一撚樣有冇人可以話到我知
睇Reddit傳聞話係

但Nuratrue Pro 無晒software 同其他support.

點都係買Perl Pro
會唔會太大粒呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞