True Wireless真無線耳機討論 (70)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
我係較最低
除左AZ80 想買多隻屋企用 筆直1000 淨係有無線叉電加通話唔錯就夠
有冇推介
我就係見隔離個po冇人開先過嚟問唔該曬巴打
原來真係成兩個月都冇開新Po
邊度有az80
Panashop 已經無得訂
不過Rasonic Shop 都仲有預訂
17/7 出貨
自己開post啦,多D生氣,呢個TWS post我都係見之前開post嘅人冇動作先幫手開
利申:暫時成世人只買過一對TWS,Nuarl N6 Pro2 (另外有對有人多出嚟嘅咩ITFIT,幾嘢就壞咗)

所以我TWS知識好有限,靠Google
會插電腦玩吓可以諗focal
可以用佢做dac 解碼
玩法會多啲
不過個look就麻麻
Px8 靚啲 低調啲
兩邊聲質應該差唔多咁上下
今日試完fokus mystique真係好掂
不過聽上面師兄話成日斷
驚驚地
我同az80一齊試 az80平衡d 但fokus mystique音場闊好多
好耐冇入post
好彩ze3000冇用依D皮
其實一般嚟講。。用aptX定LDAC好D?
aptx 連線力比 Ldac 好 , 但 Ldac 較為靚聲 (好似係)
三叔機最衰得基本aptX揀,將來換TWS再諗
LDAC應該有,我係諗將來換TWS時應該買有LDAC定keep番用aptX啫
以Nuarl為例,旗艦Next 1L用LDAC,新出嘅mini3用aptX adaptive,但係感覺上mini3 好似正D
https://www.price.com.hk/product.php?p=578971
我只係一個普通用家, 無乜特別要求
用黎連IPHONE聽歌睇片

但個人黎講有少少中伏, 不過咁既價位就算數啦
- 帶上去聽時自動播歌, 可能係我唔識SET?
- 帶晒兩邊耳時會出現五至十秒左右虢礫緙嘞既雜音, 斷下連下幾秒先正常返
買果時話有APP, DOWNLOAD咗, 電話連咗對耳機
但係個APP就搵極都搵唔到,
(搵到連到過一次係SHOW其他型號, 但又連唔上去出問題消失咗...我懷疑LINK到去唔知邊度行過既人對耳機度)

睇YOUTUBE感覺好紅聲, 又無得較..
之前用緊NOTHING EAR (1)明顯大聲D
自動播歌我覺得係音樂app setting
Samsung得LDAC同普通aptx, 冇hd/adaptive
但pi72 mystique 都冇LDAC,
所以一嘢就跌咗落普通aptx
對AZ80 耳機放盒入面,個盒間唔中會不斷閃紅燈,但拎返對耳機出黎駁返app睇,盒同耳機都有70%+電,有冇ching知咩事?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞