True Wireless真無線耳機討論 (70)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
咁比你排舒適度會點排?
linkbuds s, az60m2, az80
我算木木地耳,所以想戴得舒服排第一
加上可以聽到下電話
AZ60M2 > AZ80 > LINKBUDS S
linkbuds S 唔係戴得唔舒服, 但係佢係只係做得細粒而唔會頂, 而唔係外型設計到唔頂又戴得舒服
但az60m2 , az80 係大粒得黎, 又真係戴得舒服
不過linkbuds s係3者最輕, 呢個戴上耳係feel 到, 你要睇下考唔考慮
都係個句, 呢d 好主觀我戴得舒服唔代表其他人, 自己去試下就知

好似xm4 夠好多人話好舒服, 我自己就唔得
其實話az80嘛嘛地嗰兩位巴打
除咗手神唔好有qc問題之外
你地未落現場試過機就買
咁有冇煲過下隻耳機先
硬件台慣例 無論耳機好 隔離堆電腦椅好
好多都係上嚟睇完人講就試都唔試直接盲狙
如果唔係點解釋到會覺得用落唔好但又會俾錢買
pi7係好撚煩,宜家我試緊拎右邊主耳出黎先,先再拎左邊副耳再連電話,暫時無單邊斷
必定壞,放心

但唔代表az80無
仲要話xm4 d味精聲好好多果下先搞野
即係xm5 咁連公佈都未公佈已經有人話要買
但到時好唔好就唔知會唔會出聲
我覺得如果有特定要求
例如唔太在意個音色 調音
最緊要個ANC夠好既
盲狙Sony Bose呢d冇問題既
但你有其他要求又唔試清楚去鳩衝就
想知道講電話既話az60m2同az80會唔會差好遠? 木耳所以對我黎講完全係mic performance重要啲
我試過az60m2係好啲
最好自己再試清楚
用緊3叔手機
galaxy buds 2 pro屌唔屌得過
weekend 出去試下 thx!
我唔知bud2 pro有冇改善
但之前我買flip3送既galaxy buds 有過敏(換耳膠都冇用 基本上outer ear個位有紅同腫
黃銅?低音提升無可能,只係提升中,高頻,bass係會減弱,同埋呢粒膠係過譽,過份吹奏
真,唔識停歌,只係耳機唔出聲,但首歌係一路播緊,戇鳩鳩,不過隻野降燥對比之前用既mtw3係好D,耳壓感無勁大,無咁辛苦
隻n6-pro右邊耳機勁細聲係咪代表要收皮
1000蚊到有咩好介紹?
1000 以下降噪耳機有咩好選擇?
行過lets go試左px8 見佢4380狗衝左
師兄可唔可以分享吓beoplay同az80人聲嘅分别?
我自己聽開pop, prefer 人聲前啲嘅感覺
Az80我只係試左十分鐘
聲其實係比beoplay好(我覺得
人聲係前d清d, d低音都夠實淨清晰,只係未到一聽就覺得好好多要即買
但比較beoplay同az80 我prefer你買az80
剩係價錢az80已經值好多 beoplay香港好q貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞