True Wireless真無線耳機討論 (70)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
比各位介紹完即入手az80,無試就買希望唔伏
咁介紹咩都可以係打手
仲有貨?
我會建議試過先
一開始都諗住試過先買
但試得出去試
本身用緊B&O e8 3rd
前排跌爛咗個叉電盒,而家用得好唔方便
我聽開canto同 US pop, 都係用Spotify +iPhone
如果鐘意人聲前啲,bass 有質素就得,唔洗好澎湃,有無邊隻介紹?之前Gemini一出都試聽過都覺得唔錯,但佢好似focus bass多啲

見好多巴打近排介紹az80但好似有人分享就人聲唔係好前
xm4講聲真係全面屌打az80,出xm5我就賣左az80換xm5
訂咗
sony幾時出新呀
有冇巴打有mystique既耳膠推薦
有冇試過mystique?
想問下巴打們,如果想同時connect 兩部devices, 有邊隻耳機推薦,最好講電話清d
係lets go網見到mtw3減到千4,猶疑緊入唔入手,見上面唔少人都有壞一邊呢個問題
之前出mtw3個排都好多人吹奏
好多都係要用番一段時間先知有咩不足
呢幾年咁多tws推出,每一段時間邊隻突出少少就好多人吹捧
xm4,mtw3,ath-twx9都好多人推薦

但呢排暫時冇邊隻tws特別出位,咪變左好多az80'打手'
我試完az80覺得隻聲真係唔錯,但未去到要即刻比錢買(本身已經有mtw3/beoplay ex/pi7s2/ath-twx9)
用得最多係beoplay ex,造工好,聲都唔錯,通話清楚,係anc弱左d

到sony真係出xm5可能又會有人吹奏
xm5 未出已經吹緊
有xm4呢個成功個案
Xm5值得期待都正常

我係厭xm4低音混埋一舊唔夠清,同埋太大粒戴到耳仔痛
如果佢縮番細少少就perfect
對比 xm3, xm4 係音質, 體積, ANC 的確係叫成功ge
但係整體TWS 耳機表現仲未算
最簡單頂耳仔呢個問題, 唔係單純大細問題 , 而係個設計戴得舒唔舒服, 適唔適合大部份用家
要唔頂耳其實唔一定要細
聽音樂本來就應該係一種享受
Xm4啲低音痴埋一嚿
高音az80放好多喎
不過anc真係xm4贏
如果傾電話邊個優勝啲?
唔講電話
有錄過幾段音自己聽返AZ80好D
有無咁好賣
早兩日壞左一邊拎左去整
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞