True Wireless真無線耳機討論 (70)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
但noble冇主降真係差啲,我而家日日返工成粒鐘一程,靜音好重要
睇完個mic test(7:22)勁想落訂 https://youtu.be/kZqWKTZlFHk

塞入耳隔聲都算ok
咁岩下星期過日本,應該會係日本買埋平好多,不過又驚保用問題出事
而家隻AZ60 右邊真係舊電應該死左,差完放一晚唔用第二日就得返10%,Reset過抹過都係咁,左邊就無事
我應該都係買返行貨當俾warranty
有無邊隻bass勁,但又有anc
射程800~1200

睇啱咗soundcore liberty4
Tws好抵先買水貨 故障率偏高
依家用緊Nuarl N6
用咗接近三年開始connect不良同埋壞壞地
試過Next 1 唔算太鐘意
sony都試過晒唔鐘意 個降噪唔太舒服
budget一千左右
暫時覺得JBL Live Pro 2各方面都幾好
有冇其他差唔多budget嘅推薦?或者覺得JBL呢隻點樣?
AirPods pro
用緊liberty4
anc麻麻(同sony wh1000xm5比)
bass 用custom eq都幾勁

可以dual device 同埋mic收音好 平時用黎connect window laptop+iPhone (workphone) 基本上接call/ms team冇問題
但佢啲bass會唔會大到聽唔到人聲
唔會 起碼我聽canton/國語/英文/kpop 都聽到人聲係前
有無咩非入耳式介紹
如果日系可以研究埋final ZE3000/2000,或者Aviot(d model名太複雜唔記得)
same左耳定右耳?
我都有,左耳,仲不時一拎出黎冇開,要再放入盒
jabra幾時先有新產品? elite 7 pro都兩年
仲用緊65t壞壞哋想換
論音質你會點排呢4隻
noble >az80> sony >>> soundcore = mtw2

其實我有az80 但係有次跌咗落地下
比小巴車爆左

noble 個高音 真係好正 好清澈 又唔話好吵耳個隻
啲尾音好正 j 死 絕對係az80 進化版
中音 都好好
低音 勁到轟耳要eq 較細dd 先得
好有力實淨之餘 又有質感
sony xm4 推到bass +10
都唔知有無1半 功力
絕對要試下 通話都好好 無投訴

sony 所有長處 都係noble 之下
音色 我鐘意az80 多d

soundcore 個調音 好山寨feel🤦

mtw2 扮工長時間聽 都唔會話好攰
調音都正正常常 無咩特別
係唔夠刺激囉
az80係邊隻
依排留意緊technics嗰隻但唔係未出咩
az60 先岩😂😂😂😂
pixel7冇aptx adaptive support買唔買呢隻耳機好 定買啲有aptx hd嘅會仲好?
我覺得有aptX 都ok啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞