True Wireless真無線耳機討論 (70)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
xm4嗰陣寧願熄藍牙直接用返電話傾
az80可以就咁傾
咁我唯有照等出貨啦
Az80 用落係唔覺得可以係$1000-$2000 呢個range 咁多選擇嘅耳機中有咩好特別stand out 地方

二千幾買完其實有d 覺得點解唔平番一千幾百買qc2, xm4, airpods pro2 呢d 都夠做
anc 確實係輸俾airpods
千零蚊budget主要聽canto pop有咩好選擇?
AZ80同MTW3有無巴打比較下
中意xm4個調音,味精岩我多d我自己用xm4較埋eq真係好正,第一次聽az80個低音差太遠
呢d都算用左唔夠三星期前日個左邊耳機無啦啦勁細聲,搞幾搞變番大但有電流聲,得閒再攞去保養換個隻
係台灣比成萬二台紙差唔多成三千hkd買呢個az80,你比係咁既質素我真係屌哂鬼唉
咁誇張我本身仲諗住xm5仲唔出試試az80
所以我先覺得早幾日係咁吹奏係咪打手,
未係到講時都未有話賣到斷貨
隻耳機唔係差,但自己用落感覺唔值二千幾銀,明明千幾銀大把選擇, 而質素唔會差得過佢
我自己買個下都有d 上頭,諗住搶得咁勁又得返一隻就要左先算
不過az80 確實戴得舒服過xm4, xm4 撐開隻耳仔戴一陣就痛,但我感覺az60 個水滴設計入耳少少再貼服d
我就係覺得az80戴得舒服先即刻訂左
戴得唔舒服音質幾好都無用
同你一樣, 我都用緊pi7, 而又鐘意b&w, 最後入手最靚仔嘅px8(bathys太醜,5909最靚聲但貴左少少又太大舊)
開箱第一下聽落聲底係同pi7好相似&冇驚喜
但煲左5個鐘後 較番eq 開始感受到px8係吊打pi7
期待煲夠40個鐘嘅效果
其實2千3買到算係咁
聲一定係top tier嗰幾隻
只係調音風格唔係個個人啱
coreir brass好有興
上網睇個個都有讚無彈 話低音明顯提升
ching買幾錢?
AirPods Pro 2確實唔失禮 不過我已經預左比人話木耳
AZ80>>>XM4
xm4 人地係聽到超嘈, linkbuds s 就講到電話
換個角度, 係咁話人係打手的, 其實都可以一樣係對家打手
xm5 未出又未知幾時出, 又未知幾錢, 又唔見話吹奏打手

而且如果有咁多打手, 代理又無貨, 咁又咩玩法? 咁代理直頭係最大個莊家tim
依家panasonic 搞到要退訂
陰謀論d 講, 打手應該吹奏完等大家落晒訂, 再話無貨直頭無得退錢

自己買左覺得岩用, share 出黎, 你自己唔同意就叫吹奏?
如果討論區只可以一面倒, 叫咩討論?
應該az60m2 接近d az60
az80 雖然都係貼耳, 但整體都大左
但係anc 得唔得先
用過pro 個anc 廢左怕怕
而且xm4 講緊出左咁耐, 跌到咁ge 價, 大家緊係仲用一個千零蚊ge 價錢去睇佢
如果佢仲係一千尾, 大家對佢的expctation 一定唔同

我自己都係前xm4用家, 聲係好, anc係勁, 但就係戴得唔舒服
qc問題我touchwood 無遇到
linkbuds s 我都有對, 雖然唔及xm4, 但至少唔會耐左頂唔舒要除得先

而且耳機呢d 野 ,特別係聲, 音質, 大家玩慣都知自己要咩聽開咩
tws 又唔使點煲, 大家試demo 其實唔多唔少都知係點, 應該唔難判斷
試完覺得接受到, 價錢岩咪俾錢買lor, 我自己就係咁簡單
如果講要慢慢試, 以前有線又要煲又要換線換盛先試真, 咪仲難
大家標準唔同 我開左ANC 聽歌 50%聲咪基本上淨係聽到歌已經收貨

你話隔唔隔到人聲 我會話冇一款真係隔到同埋到而家我都唔覺有nerf
我無話要隔到人聲
airpods pro 一出時本來個anc 係好好, 係某次upgrade 完就差左, 呢個相信好多當時airpods pro user 都有經歷過
用家個標準係無變情況係, 呢個係講跟airpods pro 本身anc 個效果前後比較

當然你話如果用家個標準係接受到個anc 差左個效果, 咁呢個當然係個人標準唔同的差別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞